Tõenäoliselt me mõtleme elukoha valikul kõigile nendele ja veel paljudele muudele asjadele, enne kui otsustame, kuhu elama asuda. Aga täna, kui me juba elame siin linnas, kas me siis ka küsime endalt neid samu küsimusi, kas me paneme tähele enda ümber toimuvat? Kas meid üldse huvitab, millises suunas ja kuidas meie linn areneb? On meie linnas kõigis neis küsimustes väga hästi? Kas linn on piisavalt palju selleks ära teinud, kas meie ise oleme selleks piisavalt palju ära teinud? Tegemist on selgelt kaasvastutuses olevate küsimustega.

Toon näitena kõrvale Paikuse ja Audru valla, kus toimub pidev silmaga nähtav areng. Audru valda saab oma rahvaarvult ja eelarve suurusega võrrelda Sindiga. Peaaegu sama eelarvega on Audrust saanud väga ilus ja arenenud vald, kus on soojustatud korterelamud, 4 kooli, 5 lasteaeda, hooldatud haljasalad jne.

Tõmbekeskus Pärnu muudab Sindi paratamatult magalaks, sellega tuleb arvestada, sellega tuleb osaliselt leppida, kuid see ei tähenda, et Sindi ei võiks areneda ja omada aktiivset elukeskkonda.

Sindi elanik Gerli Mets