Mahepõllumajanduse arengukava keskendub mahetoidu kättesaadavusele
Neljapäeval esimest korda kogunenud mahepõllumajanduse arengukava töörühmas leiti, et aastatel 2014–2020 tuleb keskenduda majandusharu konkurentsivõime ja kohaliku mahetoodangu tarbimise suurendamisele.
„Mahepõllumajandus peab saama majanduslikult tõhusaks. Meie suur mahemaa osakaal peab andma toodangut, mis ka mahedana tarbijani jõuab,“ rääkis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Arengukavas tuleb mahepõllumajanduse kitsaskohad ja riskid ära kaardistada ning leida lahendused.“
Töörühmas osalenud tootjad ja organisatsioonide esindajad tõdesid, et Eesti mahepõllumajanduse tugevuseks on kogemustega mahetootjad ja toimivad infovõrgustikud, kuid puudu jääb ühistegevusest tootmises, töötlemises ja turustamises. Samuti rõhutati vajadust soodustada mahetoidu pakkumist toitlustuskohtades, lasteaedades ja koolides.
Mahepõllumajanduse arengukava koostamine jätkub töörühmades, mis kogunevad septembrist kuni detsembrini kuuel korral. Arengukava on kavas valmis saada 2014. aasta alguseks.