Taastusremonditööde planeeritud lõpetamise tähtajaks on järgmise aasta 30. juuni. „Remonttööde käigus rekonstrueeritakse Looritsa raudteeülesõidukoht ning Lokuta sild. Projekti järgi rekonstrueeritakse teelõik Roovere ristmikust kuni Türi linnas Vabaduse tänavani. Käesoleva aasta tööde mahuks on tööd Roovere ristmikust kuni ujulani," lisas Kupp.

 „Tööde käigus uuendatakse sõidutee osa ning ehitatakse välja Tehnika tänava ringristmik. Ettevalmistustööde käigus võetakse tänavu Tallinna tänaval maha 42 puud. Kõnniteede ehitusele ettejäävad postid paigutatakse ümber ning vahetatakse kõik tänavavalgustuslambid."

Liikluse ümbersuunamisi Kupu sõnul üldjuhul ei toimu, kuid mõnepäevased liikluskorralduslikud muudatused toimuvad Lokuta silla ehitustöödel ja Tallinna tänaval kaubamajaesisel lõigul soojatrassi tee alt läbiviimisel. „Kõik sügisel tehtavad tööd viiakse sellisesse seisu, et oleks võimalik tõrgeteta teostada talihooldustöid.

 „Tallinna tänava remonttööd koos kõnniteede ehitusega on plaanis läbi viia 2014. aasta kevadel-suvel, kuna vajalik on sadeveetrasside paigaldus sõidutee alla ning uute kaabelliinide ehitus. Kõnniteede ehitusel teeme koostööd, ühel pool tänavat kulgeva kõnnitee, mida saab kasutada kergliiklusteena, ehitame valla rahaga, ning teise poole ehitab maanteeamet. Ka tänavavalgustuse rekonstrueerimist tehakse enamuses vallavalitsuse finantstoel, maanteeamet valgustab vaid ülekäigukohad ja ristmikud," lisas Kupp.

 „Teetööd toovad ebamugavusi, kuid peame nendega leppima hilisema tulemuse nimel: järgmiseks suveks on linna üks peatänavaid korras ning mugavam ja turvalisem kasutada nii sõidukitega kui jalgsi."

Remonttööde piirkonda jäävad ka mitmed ettevõtted ja elumajad. Tallinna tänaval varuosapoodi pidava Osavaru OÜ juhataja Gerly Tariuse sõnul pole seni probleeme olnud. „Vaid ühel päeval, kui teekatet üles võeti, oli ajutiselt takistatud pääs kaupluse parklasse," ütles ta. Ning lisas, et hiljuti toimus vallamajas ettevõtjatele mõeldud infotund, kus nii tööde projektijuht kui ka teostaja selgitasid tööde ajakava. „Kööstöös vallavalitsusega lubati edastada operatiivset teavet jooksvate tööde kohta ning ilmselt tuleb tööde käigus ette mõnimgaid päevi, kui autoga meie juurde ei pääse. Näiteks siis, kui hakatakse trasse kaevama või kõnniteele äärekive paigaldama. Loodame selles osas kindlasti klientide mõistvale suhtumisele, kui nad ei pääse masinaga meie parklase, siis pääseb kindlasti kohale ka jalgsi ja päringuid saab teha ka telefoni teel. Loodame ka sellele, et juba järgmisel suvel saab tee-ehitus plaanikohaselt valmis, " sõnas Tarius.