Lisaks viiele seeriavõistluse etapile korraldas Türi Spordiklubide Liit koostöös Türi Rattaklubiga juunis meeskondliku maanteesõidu ja juulis kõrgetasemelised Türi valla lahtised MV Kõltsis, mis sel aastal kuulusid rattareitingu 3. kategooria võistluste hulka. See meelitas kohale pea 60 võistlejat, teiste seas ka päev varem EMV poodiumikohad hõivanud ratturid.

Seeriavõistlus sai alguse mais laugetel Tolli metsa suusa- ja terviseradadel, kus toimusid ka Järva suvemängud. Edasi liiguti Kõrgessaarde, mis on üks tehnilisemaid ja raskemaid radasid siinkandis, millepärast seal ka eraldistarti kasutatakse.

Tänavusel Saunametsa etapil, mis on ühtlasi ka pikim võistlusdistants - 16km - võeti kasutusele mõned uued lõigud ja rajati mitmeid sildasid. Nii Käomäe kui ka tehisjärve etapil pöörati võistlusring teistpidi, tuues nii juurde põnevust ja põimides sisse uusi rajalõike.

Tänavused parimad nooremates vanuseklassides olid Trevor Vaks, Oskar Kontus, Õnnela Rodendau, Kren Kask ja Anni Jalakas. Naiste põhiklassi võitis täiseduga Jana Matvejeva. Vanusegrupis M15 võistelnud Sander Saar sai lisaks klassivõidule ka teist aastat järjest Rein Noodla nimelise rändkarika parima noorratturi tiitlile. Meeste põhiklassi võitis Janek Maidla, kes muuseas ei saavutanud ühtegi etapivõitu, ent stabiilse sõiduga tihedas konkurentsis siiski enim punkte teenis.

M40 võitis Tarmo Ennok ja M50+ Arved Mägi, kes mõlemad korjasid maksimaalselt punkte. Sel aastal oli esmakordselt kavas meeskonnaarvestus, kus saavutasid teenitud võidu Smart Sport Türi noored rattamehed.

Rattaklubi tänab kõiki toetajad ja abistajaid: Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Hasartmängumaksu nõukogu, Türi rattapood, AS Taure, Veskisilla motell, Tolknet OÜ ja Kuma raadio.
_______________________________________________________________________

Toetus on kandnud vilja

Juba ligemale 8-aastase ajalooga Türi Rattapoe maastikurattavõistlusel on Türi rattapood kinkekaarte jaganud ligemale poolesajale võitjale rohkem kui 3500 euro väärtuses.

Rattapoe juhataja Kristjan Männa ütles, et rohke osalejate arv ja rahvaspordi harrastajate suur arv ainult rõõmustab. „Tore, et Türile on viimastel aastatel tekkinud lausa kaks rattaklubi: rattaklubi Smart Sport, mis tegeleb enamuses noortega ja kus ka isad saavad jalad soojaks sõita, ja Türi Rattaklubi, mis seob rattaspordi harrastajaid ja mis klubi vormis ka ise võistlustel kaasa lööb. Konkurents viib edasi ja nii teevad rattaklubi Smart noored heas mõttes ilma paljudel Eesti rattaspordivõistlustel," ütles ta.

Männa lisas, et rattapood jätkab kindlasti omanimelise võistluse toetamist ka järgnevatel aastatel. „Iga kulutatud euro on seda kuhjaga väärt."