Audevälja kooli kokkutulekuid on Audevälja Arenduskeskus korraldanud juba mitmel korral, aastatel 2003, 2008 ja nüüd 2013. aastal. Audevälja kool alustas Audevälja kõrtsihoones (rajatud arvatavalt 16.sajandil) 1869. aastal, mil kõrtsihoone ehitati kooli vajadusteks ümber. Kool suleti 1963.aasta kevadel. Ligi 100 aasta jooksul said sellest majast hariduse kõik ümbruskonna külade lapsed. Koolihoone oli ümbruskonna kultuurielu keskuseks, hoones tegutses rahvamaja, külaraamatukogu, harjutasid laulukoorid, toimusid peod ja näidati kino.

Seekord sai üritust laiendatud ning kokkutulek planeeritud Kodukandipäeva raames. Korraldajate sooviks on olnud ehitada silda nende vahel, kelle juured on Audevälja kandis - eakama põliselanikkonna ja tänaste noorte audeväljalaste ning nende vanemate vahel. Kuna kodukandi ajaloo ja pärandkultuuri tundmine on üks juurdumise eeldusi, oleme pidanud oluliseks piirkonna ajalugu talletada ja huvilistele kättesaadavaks muuta. Kodukandipäevaks valmis põhjalik Audevälja piirkonna ajalooülevaade ja peagi saab valmis Audevälja piirkonna pärandkultuuri objektide kaart. Kogutud ajalooandmed on soovijatele kättesaadavad läbi Padise valla kodulehele lisatud Ajalooalbumi, mis on loodud Risti kihelkonna ajalooväärtuste tutvustamiseks ja asub aadressil http://ajalooalbum.edicy.co. Ajalooalbumi täiendamiseks saavad kõik huvilised edaspidi oma panuse anda.

Ajaloouuringud ning Kodukandipäeva korraldus on pälvinud Padise Vallavalitsuse, Kohaliku Omaalgatuse programmi ning Leader-programmi toetuse. Täname südamest kõiki kohaletulnuid ning kõiki suuri ja ka väikeseid usinaid abilisi, seal hulgas: Külli Heinleht perega, Rein Kiviorg, Rainer Epner perega, Eve Jakobson, Margus Käsper perega, Ago Kliimson, Margus Vehik, Elve Kõpp, Enrik ja Kail Visla, Toivo Toompuu abikaasaga, samuti Helle Suurlaht ja Lätte Veetallajad ning Maria Vessmann, Vallo Rajasaare ja kõik teised pilliklubi Söepõletajad pillimängijad.