Alise Vaasma pingile kruvivad sildi tema poeg Jaan Vaasma ja Vinni vallavanem Toomas Väinaste

Pingile on jäädvustatud tekst: „Viru-Jaagupi koduloo talletajale ja õpetajale Alise Vaasmale tänulikult Viru-Jaagupi rahvalt.“ Aili Jurelevitši sõnul oli külarahval plaan kinkida pink Alisele tema 85. sünnipäevaks, kuid kahjuks tahtis saatus teisiti: enne oma sünnipäeva lahkus Alise Vaasma meie hulgast taevastele radadele. „Meile oli suureks lohutuseks, et nimeline pink jõudis Liisigi rõõmustada.“

Alise Vaasma juhendamisel on õpilased koostanud 78 kodu-uurimuslikku tööd, neis on tallel Viru-Jaagupi kandi endiseaegne elu-olu kogu oma mitmekülgsuses. Nende põhjal on koostatud Vinni vallas mitmeid koduloolisi raamatuid. „Alise Vaasma oli õpilaste koduloo-uurimuste juhendajana sillaks mineviku ja tuleviku vahel. Kui ka kaovad inimesed, kes teda enam ei  tea ega tunne, jääb Alise koos nende töödega alatiseks meiega,“ ütles avamisel vallavanem Toomas Väinaste.

Alise Vaasma tuli Viru-Jaagupisse õpetajaks 20-aastaselt 1948. aastal ja jäi kooli 44 aastaks, kuni pensionile minekuni 1992. aastal. Alise Vaasmale meeldis töötada noortega, kellega ta leidis kohe hea klapi. „Mulle meeldis tunde anda ja õpilased olid minuga,“ on ta kirjutanud oma koduloolises kogumikus „Viru-Jaagupi läbi aegade“. Ta meenutab, et ehkki ajad olid tol aja keerulised, pidi õpetaja teadma: laps on laps, olgu aeg milline tahes, laps vajas rõõmu, tegevust, tuge. Tuge andis õpetaja Vaasma ka oma paljudele noortele kolleegidele, keda ta oskuslikult õpetajatee saladustesse pühendas.