“See, et õpilasi nüüd kahe asemel neli on, oli puhtalt poole nädala töö,” kinnitas Trei. “Ühe tüdrukuga oli vaja natuke läbi rääkida ja poiss, kes esialgu ei pidanud kooli saama, võeti ka vastu.” Inga Trei sõnul ajendas teda noortele üleskutset esitama isiklik huvi, et Leisi keskkool säiliks.

“Kuna olen ise Leisi keskkooli lõpetanud ja seal käib mu kaks last — vanem tütar viiendas ja noorem esimeses klassis -, soovin, et ka minu lapsed saaksid siin koolis edasi käia, kui nad seda soovivad,” rääkis Trei, kes kuulub nii Leisi keskkooli kui ka Pärsama lasteaia hoolekogusse. “Kui kümnes klass siit ära kaob, on see nagu vihje sellele, et kool on väljasuremisohus. See, kui vallas on oma kool ja oma gümnaasium, on suur asi.”

Kes noortele tahvelarvutid kingib, Inga Trei avaldama ei soostunud. “On häid inimesi, kes on nõus toetama,” vihjas ta. Trei lubas, et tahvelarvuti saavad kõik kümnenda klassi noored. “Loodame, et ehk tuleb neile neljale noorele veel lisa.”

Leisi keskkooli direktori Tõnu Erini sõnul on tema kui koolijuhi jaoks rõõmustav, et kümnendikke nüüd pisut rohkem on. “Ikka parem kui kaks,” sõnas ta. “Üks meie oma laps mõtles ümber ja tuli Leisi kooli ning teine saabus Kuressaarest.” Direktor kinnitas, et tema lubadusega õpilastele arvuti kinkida seotud ei ole.

Kümnendike vähesusele vaatamata toimuvad nende tunnid teiste gümnasistide omadest eraldi. “Igal klassil on ikka oma tunnid, meil liitklasse ei ole,” ütles Tõnu Erin.