Septembrikuu jooksul viiakse lasteaedades läbi turvalisust ja mürgistuste vältimist käsitlevaid tegevusi, milledesse kaasatakse ka lapsevanemaid. Turvalisuse kuust osavõtnud lasteaiad esitavad Jõgeva Maavalitsuse peaspetsialistile kokkuvõtte tehtud tegevustest, millede seast valib Jõgevamaa Tervisenõukogu ühe lasteasutuse, kelle tegevust ning lastevanemate kaasatust tunnustatakse.

Turvalisuse kuu maakondlik üritus „Oska ohutult!“ toimub 8. septembril 2013 algusega kell 11 Põltsamaa noorte ja elukestva õppe keskuses ja selle ümbruses. Koostöös Lõuna Prefektuuri Jõgeva Politseijaoskonnaga, Päästeameti, Eesti Punase Risti Jõgevamaa Seltsi ja teiste koostööpartneritega korraldatakse maakonna lastele näitlike tegevustega lõbus päev. Ohutuspäeva lõpetab Põltsamaa lasteaed „Mari“ töötajate etendus „10 kooki“, mis käsitleb muu lõbusa hulgas ka ohutusteemasid. Üritusele on oodatud kõik maakonna lapsed koos vanematega.

Turvalisuse kuu toimub Eesti Haigekassa tervist edendava projekti „Kodu- ja vabaaja vigastuste vältimine Jõgeva maakonnas“ raames Jõgeva Maavalitsusele eraldatud vahenditest ning kõik tegevused on osalejatele tasuta.

Turvalisuse kuu korraldamine maakonna lastele on plaanis muuta traditsiooniliseks, et tõsta laste ja elanike teadlikkust ohutuse ja turvalisuse vajalikkusest ning abivajaja märkamisest.