Jaga tuunikala saiadele, pane peale paprikaviilud, riputa maitseainega üle ja kõige peale puista riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures kuni juust on sulanud.

ÕUNAKOOK

200 g võid, 2 dl suhkrut, 1 muna, 1,5 dl jahu, 1,5 dl kaerahelbeid, 0,5 dl tärklist, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 2 dl rõõska koort. Katteks: 5 suuremat ja hapukat õuna, 1 spl sidrunimahla, 4 dl röstitud müslit.

Riivi õunad jämeda riiviga ja sega sidrunimahlaga. Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja sega vaheldumisi koorega tainasse. Jaota tainas küpsetusplaadile, kata õuntega, puista peale müsli ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

JÄÄTEE

1 l vett, 5 kotikest musta teed, 4-5 spl suhkrut, 200 g maasikaid, 1 apelsin, melissi, jääkuubikuid.

Vala kuum vesi teekotikestele ja lase 2-3 minutit tõmmata. Maitsesta suhkruga. Lisa veidi jahtunud joogile viilutatud maasikad, apelsinilõike, melissilehti ja jääkuubikud. Joo koheselt.

SEENEAMPS

400 g seeni, mis ei vaja kupatamist, 250 ml valge veini äädikat, 175 g suhkrut, 2 tl kivisoola, 2 küüslauguküünt, 0,5 punast tšillit, tüümiani, loorberileht.

Puhasta seened. Pane ülejäänud koostis ained potti, lase keema tõusta, eemalda vaht.

Täida ettevalmis tatud purgid seentega ja vala marinaad seentele, sulge purgid ja aseta jahtuma kaaned alaspidi.

Jahtunud seened tõsta jahedasse ja lase vähemalt paar nädalat maitsestuda.

HEAD ISU!