Toon siin mõned näited viimasest ajast: perearstikeskuste koondamine Raplasse (kõik ühte majja), Rail Balticu trassikori­dorid ja ehitus, haldusterritoriaalne re­form (tõmbekeskuste Eesti)!

Ühelgi neist kolmest teemast ei ole ava­likku arutelu välja kuulutatud, (loodame, et tuleb), kuid arvamusi sajab igast nur­gast ja võitlus juba käib.

Seega, olgem aktiivsed kaasa rääkima! Avalikkust kaasamata tehakse meil liiga­gi palju asju. Mida rohkem me arutelu­des osaleme, seda paremad on tulemused kogukonnas ja Eesti riigis tervikuna.

Kaasarääkimise võimalus on kohalike omavalitsuste volikogude valimistel osa­lemine, kas valimisliitudes või erakond­likes nimekirjades. Nii saab oma sõna sekka öelda valla ja sealt juba edasi riigi tasandil.

Me oleme Juurus katsunud ajada ko­gukonnapoliitikat selliselt, et kõik piirkon­nad oleks võrdselt elujõulised, teinud in­vesteeringuid järjekorras, nii et neil oleks võimalik areneda iseseisvalt. Oleme toe­tanud omaalgatust ja vabatahtlikku tööd. Ma arvan, et meie neli piirkonda - Juuru, Järlepa, Pirgu ja Mahtra, kelle ümber on teised külad, peaks olema optimaalne va­lik Juuru vallas. Euroopa Liidu eelarve­periood 2014-2020 on kindlasti oluline aeg, mil meie maaelu ja tegevusi veel täienda­valt rahastatakse, edaspidi võib-olla juba vähem. Olen seda meelt, et me peaksime ise hakkama saama, kuid meie infrastruk­tuuri ja elatustaseme mahajäämus vana Euroopa kõrval on karjuvalt suur, seepä­rast tuleb meil projektipõhiselt ära ka­sutada iga võimalus hankida vahendeid struktuurfondidest. Kahju on muidugi, et ei rahastata valdkondi, mis meie jaoks oleks kõige vajalikumad, näiteks õppe-ja kultuuriasutused (rahvamaja, kool), teed, tänavad - need peame ise suutma korda teha.

Et neid tegevusi planeerida ja ellu viia, on vaja eelkõige aktiivset kohapealset ini­mest, kellele arengutes toetuda, seepärast, palun, olge aktiivsed osalema valimistel.

Ma ei väsi kordamast, kutsuge oma sõpru-tuttavaid Juuru valda elama, meil on hea elukeskkond ja mida rohkem on meil aktiivseid inimesi, seda paremaks meie valdkonnad saavad.

Külastage Juuru valla kodulehte, seal on üleskutse kohalikele elanikele, kes müü­vad oma kinnisvara või kellel on korter rentida. Andke märku, me saame valla kodulehe kaudu infot jagada.

Ilusat suve lõppu teile!

MARGUS JAANSON
Juuru vallavanem 2005-2013