Sellega seoses tuleks kinnistu jagada ning korteriomandid moodustada. Senised üürnikud soovivad seal aga edasi elada. Vald omalt poolt on neile pakkunud elamiseks ka munitsipaalkortereid, kuid üürnikud on selle välistanud. Samas on õpetajate elamu kütmine lahendatud läbi koolihoone, mis jääb sügisest kasutusest välja ning ka kütteseadmeid peetakse kasutuskõlbmatuteks.

HTM vastas pöördumisele juulis. Lühidalt kinnitati selles, et senises õppehoones õppetöö jätkamine on võimatu, soovitakse aga edasi kasutada õpilaskodu ning tuleb lahendada õppehoonega seotud korteritega tekkinud probleem. Vastuses kinnitab ministeeriumi esindaja, et suhtuvad pöördumises toodud seisukohtadesse äärmiselt tõsiselt ning arvestavad oma otsustes kõigi kooliga otseselt ja kaudselt seotud asjaoludega.

Tunnid viiakse läbi õpilaskodus, kuid kool tunneb huvi võimla ja tööõpetuse ruumide kasutamise vastu Koigis.

Koigi kooli valmisolekust uueks õppeaastaks rääkis kooli direktor Arvo Kangas:

"Kui valmib uus lasteaed, on võimalik kõik soovijad vastu võtta. Lasteaia personal on praegu olemas, uue lasteaia avamisel on vaja teha personali osas muudatusi - juurde võtta üks õpetaja abi ning ühest praegusest õpetaja abist saab lasteaia õpetaja. Vastav kvalifikatsioon on olemas.

Võimlas tuleb teha seina ja lae parandus, mis saab 1. septembriks valmis. Sokli paranduse teeb ehitusfirma garantiitööde raames. Kerkinud on suusamägi, mis on üks osa suusarajast.

Söökla on ka suvel töötanud ning see on käesoleval suvel ka ära tasunud. Ruumides käib väike sanitaarremont. Kooli on lapsi oodata 83. 1. klassi astub 11 õpilast. Personali osas käivad mõned läbirääkimised.

Koolihoones käib tavapärane sanitaarremont. Tegeleme seenkahjustusega, mille kevadel avastasime. Töö saab tehtud 20. augustiks. Teostati keemiatõrje ning mõisa ehitaja taastab põranda.

Päästeameti ettekirjutus piksekaitsesüsteemi kontrollimise kohustuse kohta on täidetud. Vaja on korda teha korstna otsad. Kooli avaaktus toimub 2. septembril algusega kell 9."

Koigi kooli hoolekogu tööst andis ülevaate esimees Jaanus Alliksoo:

"2012.a. osalesid hoolekogu liikmed väga aktiivselt kooli ja lasteaia ühtse juhtimise alla viimises. Nüüd on need ühendatud ning ootame uue lasteaia valmimist. Samuti arutasime kooli 255. aastapäeva tähistamist. 30. oktoobril 2012 toimunud üldkoosolekul valiti uus hoolekogu koosseis, lisaks toimus õigusalane loeng ja räägiti kooli tegevusest.

25. juuni 2013 hoolekogu koosolek toimus juba koos lasteaia hoolekoguga. Päevakorras oli ülevaade lõppevast õppeaastast, toimus kooli uue arengukava arutelu ning räägiti põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatustest. Järgmine koosolek on planeeritud septembrisse, soovime tutvuda ka uue lasteaia ehitusega.

Kaie Altmets lisas infona, et õppevahendid on tellitud ja arvas, et probleeme võib tekkida erivajadustega laste tulekuga lasteaeda.

Ühe tugiisiku saab projekti abil kaasata, kuid vajadus on suurem.

Praegu on ühele lapsele puue määratud ning kahele määramisel.