Valga ja Valka linnade ühiste koostööprojektide tulemusena ellu kutsutud kunstikool on edukas ja käesoleva näituse pealkiri „Kooskõla" on sümboolne ja väga mitmetähenduslik: kooskõla leiame nii kaksiklinna igapäevastes tegemistes kui ka juhtimise tasandil.

Aselinnapea Alar Nääme rõhutas näituse avamisel: „Valga ja Valka linnade vaheliste projektide tähtsust, mille tulemusena sünnib kasu mõlema linna elanikkonnale. Ühist kunstiruumi hakati kaksiklinna poolt looma juba mitu head aastat tagasi - esimeseks sammuks oli partneritele kunstikooli väljaehitamine Valka poolele, mis viidi lõpule 2011. aastal, eestikeelsed õpperühmad alustasid seal 2012. aasta 1. septembril."

Eestikeelse kursuse esimene õppeaasta sai Valka Kunstikoolis läbi käesoleva aasta kevadel. Kahes grupis õppis 18 noort vanuses 9-14 aastat. Õppeaasta oli väga tulemuslik ning õpilased ja õpetajad soovisid oma rõõmu ja töötulemusi jagada näitusel.

Näituse avamisel tutvustas õpetaja Jüri Freiman töid ja seletas, et näitusele on koondatud harmooniaotsingud värvide ja vormi vahel; õpetajate ja õpilaste vahel; vaatajate ja loojate vahel; teadmiste, oskuste ja vahendite vahel; iseenda ja ümbritseva vahel; erinevate rahvaste ja rahvuste vahel.

Näitus Valga Muuseumis jääb avatuks kuni õpetajate päevani, 5. oktoobrini. See on heaks võimaluseks tutvuda Valga kesklinnas Valka kunstikooli töötulemustega.