Koolituspäeval toimus tegevus erinevates teemapunktides. Punase Risti Jõgevamaa Seltsi esindajad Ene Viitkin ja Ingrid Nuga viisid läbi elustamiskursuse täiskasvanut ja last kujutavatel harjutusnukkudel.

"Toonitasime, et kliinilises surmas oleva isiku elustamisel on inimese elu päästmiseks aega neli kuni viis minutit. Kõige enne on tarvis alustada rindkerel südame välimassaaži ja vabastada hingamisteed võõrkehadest. Esimesel võimalusel on tarvis ka häirekeskusesse helistada ja kiirabibrigaad kutsuda," ütles Ene Viitkin.

"Omavalitsusrahvas suhtus huviga elustamisõppusesse ja paistis silma asjalikkusega," märkis Viitkin. "Kaasinimese elustamiseks peab igal ajal valmis olema. Teadmised ja oskused selles valdkonnas on väga olulised," arvas Tabivere vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Krista Joost.

Tulekahjude ja teiste õnnestuste ärahoidmiseks ja kõrvaldamiseks tarvilikku infot jagas Lõuna Päästekeskuse ennetusbüroo Jõgevamaa juhtivspetsialist Tõnu Vare. Oma päästeautot ja päästetehnikat demonstreerisid vabatahtlikud päästjad Palamuselt. Mõnegi omavalitsuse naistöötajad tundsid huvi, kas tuletõrjujate-päästjatena võivad töötada ka naised. Vastuseks kuuldi, et see on võimalik, kuid tarvis on läbida samasugused katsed kui meestel. Oma vaateviklist tutvustas tulekahjude ennetamiseks tarvilikku tarkust korstnapühkija Ivar Feiman. 

Maanteeameti liikluskasvatuse talitsuse peaspetsialist Reesi Efert korraldas kuldvillaku vormis liikusteemalistele küsimustele vastamise. Kõige täpsemaid vastuseid andis Tabivere valla esindus, kes sai auhinnaks Maanteeameti sümboolikaga kaelapadjad. Jõgevamaa ohvriabi eestvedaja Rita Kaasiku ja noorsoopolitseinik Kirly Kadastiku eestvedamisel lahendati ühe ohuolukorda sattunud koolilapse probleeme kaasates selleks erinevaid osapooli, mille liikmeteks omavalitsustöötajad kehastusid    

Ohutus- ja koolituspäeval kuulati ka Eesti Tervisedenduse Ühingu juhatuse liikme Elo Paapi loengut "Vastutus tervise eest". "Narkootikumid ja narkojoobe tuvastamine" oli aga Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo narkokuritegude talituse vanemuurija Tarmo Loimi esinemisteema. 

Piirkondliku politseitöö talituse ennetusteenistuse noorsoopolitseinik ning koerajuht Elar Sarik tutvustas narkokoera tööd. Koer avastaski Udu talu territooriumilt sinna peidetud narkootikumikoguse ja pälvis kiituse nii oma peremehelt kui ka omavalitsustöötajatelt.

"Omavalitsusametnikud suhtlevad iga päev inimestega ja osalevad sageli üldrahvalikel üritusel. Sellistes miljöödes võib aga tekkida ohuolukordi, mille ära hoidmise või kõrvaldamise eest tuleb meilgi vastutus võtta. Arvestades seda, oli õppepäeva läbi viimine igati kasulik ettevõtmine," arvas Puurmani vallavanem Rauno Kuus.

"Omavalitsustöötajad osalesid õppepäeval mõtteerksalt ja tegusalt. Sellist üritust saab korraldada vaid koostöös erinevate institutsioonidega," lausus Jõgeva maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Maiu Veltbach.