Alustati ujumisega, kus kiireimat aega näitasid ühe pere noored - naistest-neidudest oli edukaim Ester Juuse (44,33) ja meestest-poistest Robert Juuse (30,92). Mõlemad on ka uued võistluse rekordid.  

Seejärel siirduti lasketiiru, kus parim oli Mihhail Morozov 89 silmaga 100st võimalikust. Naistest võitis päeva teise tulemusega ja naiste rekordiga (84) Evi Vool. Meetsest-positest jäi püsima Allan Vooli poolt eelmisel aastal püstitatud rekord (90).

Siis mindi majast välja staadionile, kus alustati kuulitõukega (tavaviievõistluses on selle ala asemel ratsutamine). Poistest tõukas 4 kg kuuli isiklikuks rekordiks Tanel Saatman 13.04. Naistest sai sama raske kuuliga tõugates alavõidu Anna Romanenko (8.88). 6 kilost kuuli tõukas meestest kõige kaugemale Timo Juursalu (10.79).

Seejärel alustati nn päris viievõistluse vehklemist asendava petangi välkturniiriga. Meestest kogusid võrdselt punkte Ainar Saatman ja Taavi Toomel, kuid võit omavahelises kohtumises andis esikoha Saatmanile. Naistest-neidudest oli kindlalt parim Helen Mast, poistest sai alavõidu Robert Juuse.

Nagu ka õiges viievõistluses, nii ka Mäetagusel lõpetati võistlus jooksuga. Uue rajarekordiga võitis meetsest Timo Juursalu, kes senist, eelmisest aastast Marko Saatmani käes olnud 666 m rekordit ületas 10 sekundiga, uued rekordnumbrid on 1.56,8. Helen Mast jooksis välja aja 2.43,0, korrates sellega Kadre Maalma poolt 2011. aastal ette joostud tulemust.

Kui kokku oli löödud viie ala punktid ja sellest võistlejatel lahutatud kehvema ala tulemus, selgus, et nii meestest kui ka naistest oli viievõistlus saanud uue võitja. Meestest saavutas 144 punktiga kindla esikoha Timo Juursalu Illukalt. Teine oli tiitlikaitsja Aivar Press (128) Jõhvist ja kolmas oli Ainar Saatman (120) Mäetaguselt.

Naistest jättis esikoha Mäetaguse spordiklubile Helen Mast, üldjärjestuses oli naistest-neidudest teine, kuid neidudest parim alles 8aastane Ester Juuse.

Poistest saavutas esikoha Robert Juuse, teine oli Tanel Saatman ja kolmas Roman Lepik.

Võistluse protokolli leiad SIIT.

Võistlust toetasid Mäetaguse vallavalitsus ja VKG.