Valimisliit „Ühendatud Jõud" lubab teha kõik, et vabastada valla juhtimine ja areng erakondade diktaadist ja parteilisest äraostmisest;
valla käekäigu pärast hoolitsevad valla allasutuste töötajad ja teised tublid inimesed; 
tuua valla volikogu kummitempli rollist  tagasi demokraatlikuks otsustusorganiks, kelle otsuseid viib ellu vallavalitsus;
tuua tagasi volikogu liikmete vaba otsustamisõigus ilma  parteilise käsu ja kontrollita;
muuta vallavanema politiseeritud  ametikoht valla mänedžeri ametiks, kes leitakse ausa konkursiga.

Seega vastandab Jõelähtme valimisliit „Ühendatud Jõud" end teravalt  Jõelähtme vallas ja Eestis väljakujunenud parteide valitsemise  praktikale.

Üleskutse Jõelähtme vallas kohalikel valimistel osalevatele erakondadele ja valimisliitudele

Eesti poliitiline kultuur on valija silmis langenud väga madalale. Selle põhjused on teada, juba paar aastat üksteise järel ühiskonda vapustanud erakondade rahastamise ja ebademokraatliku juhtimisstiiliga seotud skandaalid. Selle taustal on eriti oluline püüda tagasi võita valija usaldust. Kutsume kõiki üles järgima ausa valimiskonkurentsi põhimõtteid ja mitte petma koduvalla valijaid.

Valimisliit „Ühendatud Jõud" teeb Jõelähtme vallas üleskutse kõigile kohalikel valimistel kandideerivatele erakondadele ja valimisliitudele, viime koduvallas sisse uue poliitilise kultuuri. Selleks loobume nimekirjadesse võtmast vallavalitsuse ja valla allasutuste palgalisi töötajaid; loobume valla administratiivse ressursi ärakasutamisest valimiskonkurentsis; loobume demagoogilistest ja propagandistlikest valimislubadustest mida ei ole niikuinii võimalik täita.