Võistlus oli põnev. Rahinge ekstreempargi teine veelauarada on sõtjate poolt tunnis­tatud vaieldamatult Baltimaade parimaks ja tehnilisemaks. Pargi võimalused ja uued, LEADER meetmega soetatud ob­staaklid meelitavad siia harjutama järjest rohkem sõitjaid naabermaadest. See oma­korda toob meie sõitjatele kogemuse "koju kätte", muudab võistlused tulisemaks ja pakub pealtvaatajatele huvitavamat vaate­mängu.

Finaalvõistluses osalenud veelaudurite tase oli kõrge ja trikid keerulised. Meie veelauduritele olid konkurentsi pakkuma tulnud võistlejad Lätist ja Soomest. Kok­ku oli võistlustules 36 sõitjat, kes pakkusid päeva jooksul võistlust vaatamas käinud üle 500 inimesele hea vaatemängu.

Meeste klassis tuli viimasel etapil võit­jaks Martin Bachmann, teine oli Daniel Matsukevitš ja kolmanda koha sai Madis Bachmann. Sarja üldarvestuses tuli võit­jaks Daniel, kes edestas teise koha saanud Tõnis Teini ja kolmandana lõpetanud Ma­dis Bachmanni. Martin Tallinna võistlusel ei osalenud.

Naiste arvestuses võidutses nii Rahinge etapil kui üldarvestuses Kristel Soonets. Üldkokkuvõttes sai teise koha Stina Mitt, kolmas oli Egle Rebane. Meeste juniori­de klassis läks üldarvestuses võit Simon Pettaile, teine oli Robert Sasorin ja kol­mas Tair-Gardo Tugedam. Tair-Gardo on teinud aastaga tubli arengu. Eelmise aasta EMV mudilaste teise koha suutis ta vahetada selle aasta juunioride medaliko­ha vastu. Eelmise aasta mudilaste klassi esikoha omanik Kevin Markos Muttik pidi kahjuks vigastuse tõtte selle hooaja hoopis vahele jätma. Meeste open arvestuses sai esikoha Valmar Küppas.

Päeva naelaks kujunes Rahinge meeskon­na veelauduri Henri Räime katse sooritada oma võistlussõidu ajal Eestis esmakordselt kahekordne salto. Katse oli nii veenev, et pealtvaatajad nõudsid veel kahel korral selle kordamist.

Peeti maha ka väjaspool EMV arves­tust veerula ehk wakeskate parima triki võistlus. Selle võitis kümne veerulataja seast Armands Alps Lätist.