Kaks korda oleme saanud eitava vastuse. Välisfassaadi uuendusi oodates (juurde tuleb ka uusi aknaid) on edasi lükkunud ka kõik siseruumesse planeeritud tööd. Vist eraldi ei peagi mainima, et maja on väga külm. Juba nüüd, kui kütteperiood pole veel õieti alanudki. Ootamine on kohati väga nüristav, aga positiivse poolena muudab ehk leidlikuks....? Et midagigi majas ära teha, et siht oleks silme ees, tellisime Euroakadeemia kujunduskunsti teaduskonna tudengilt Juula Randilt Aegviidu Rahvamaja sisekujundusprojekti. Kaante vahele saanud tulemus on päris huvitav, kindlasti tänapäeva nõuetele vastav ja leidlik. Projektiga on võimalik rahvamajja tutvuma tulla. Loodame kogu südamest, et ühel päeval on see meile päriselt ka abiks ruumide korrastamisel.

Lisaks tellitud sisekujundusprojektile tegime majahoidja Heli Lillemetsaga korda 10 rahvamaja vana ja igavat tooli. Nüüd on meil tagatoa ilmestamiseks viie erineva rahvusmustriga sinised ja punased toolid. See uuendus ehk polegi nii oluline, aga oluline oli tegemise protsess: küll on hea vahepeal teha midagi sellist, mille tulemus on käegakatsutav ja silmipaitav. See motiveerib edasi mõtlema ja veel nupukam olema.

Aga september ei ole meil päris ilma sündmusteta! Kuigi peamiselt tegeleme uue hooaja ettevalmistamise ja uute projektide kirjutamisega. Oktoobris alustavad taas tööd huvialaringid ja loodame, et taaskäivitub ka eelmisel aastal alanud mälumängu traditsioon. Ja ikka võib tulla uute soovide ja mõtetega rahvamajja nii huviringide juhendamise kui ka osalemise teemadel. Kunstiringi juhendaja Ülle Linnuste on valmis alustama uut ringi algajatega: kõik joonistamise ja maalimise huvilised andke endast märku rahvamaja telefonil 6047227 või meilitsi mariryt@gmail.com.

Hooaja avaürituseks on sel korral aga teater:

Reedel, 20. septembril, kell 19.00 tuleb külla improteatriga tegelev grupp Improkraatia etendusega "Üheskoos tundmatusse."
Improkraatia näitlejad on pühendunud koomilisele improvisatsioonile. Nad on õppinud koomikat Chicago IO teatrikoolis ja teevad oma tööd nagu teadlased - pidevalt avastades. Kõrvaltvaatajale tundub, et nad on avastanud parima nalja saladused, sest eelmisel poolaastal naerutasid nende etendused tuhandeid eesti õpilasi, ettevõtjaid ja riigiametnikke. Neid oodatakse ikka tagasi! See on veider, sest nad ei õpi pähe ühtegi sõna ega tegevusliini. Ainukene sõna küsitakse publikult ja seejärel sünnib ime, mille tõttu neid palavalt armastatakse. Tule kohale ja veendu ise!
Näitlejad: Mihkel Kangur, Rauno Meronen, Mirja Meriste, Tormi Tuuling
Pääse 4 eurot, eakatele ja õpilastele 2 eurot.

Hääd hooaja algust!