Ainsaks tõrvatilgaks meepotis on see, et võistlusjärgselt märke kokku korjates saime ühe äärmiselt ebameeldiva üllatuse osaliseks: ära oli kadunud üks atraktiivsemaid märke, krokodill. Head inimesed, kui te kuskil näete aia või tiigikaunistusena sellist elukat, siis teadke, et see ei ole seaduslikul teel soetatud, vaid varastatud Kullamaalt, Lääne Vibulaskjate käest. Lääne Vibulaskjad on välja pannud leiutasu igasuguse info eest, mis viib krokodilli leidmiseni. Meil ei oleks ka midagi selle vastu, kui ühel ilusal hommikul leiaksime oma krokodilli meie laagriplatsilt ja võiksime arvata, et kroku tahtis lihtsalt natuke jalutada. Varastatud krokodill. Foto: Katre KullerVõistlusel oli osavõtjaid kõigist Balti riikidest - Eestist, Lätist ja Leedust - ning peaaegu kõikidest Skandinaavia riikidest - Soomest ja Norrast. Puudusid rootslased, kes olid end eelregistreerimisel kirja pannud, kuid kohale ei jõudnud. Kõige kaugem külaline oli tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist, kes ei saabunud siia küll lausa võistluste pärast, kuid Eestis viibides võttis vibulaskjana osa ka meie võistlusest. Esimesel päeval selgitasid võistlejad kahe kvalifikatsiooniringiga välja paremusjärjestuse, 8 paremat pääsesid teise päeva veerandfinaali. Veerandfinaal selgitas välja 4 paremat, kes pääsesid poolfinaalidesse ja finaalidesse. Võrreldes eelmiste aastatega olid korraldajad toonud finaalid pealtvaatajatele lähemale: kui varem toimus kogu võistlus Kullamaa järve ümbruses, siis nüüd jätsime ühe võistlusraja järve juurde ja teise tõime Rohumäele ning poolfinaalid ja finaalid kogunisti Kullamaa Keskkooli staadionile.

Finaali võitlesid end 5 Kullamaalt või Kullamaaga seotud võistlejat: Katre Kuller, Tauri Kollo, Tiina Tuulik, Ants Ueson ja Aare Lauren. Kõige kirkama medali ehk I koha võitles endale välja Katre Kuller, kes saavutas 5 naise konkurentsis naiste vastukaar vibude klassis esikoha. Palju õnne, Katre! Ühe suurima osavõtjate arvuga vibuklassis, naiste pikkvibus (17 osalejat), saavutas II koha Tiina Tuulik. Meeste vaistuvibu klassis sai 5 mehe konkurentsis II koha Aare Lauren. Väga tubli esituse veteranide pikkvibu klassis (8 osalejat) tegi Ants Ueson, kes saavutas IV koha. Ajalooliste vibude klassis (5 osalejat) sai IV koha Tauri Kollo.

Korraldajad tänavad nõu ja jõu eest Kullamaa Vallavalitsust, Falcot, Sadolini, Valtu Veini ja Lipsyt. Võistluse sujuva korralduse eest täname Peep Jõeveed, Aivar Looset, Imbi Posti ja kõiki teisi, kes meile abiks olid.

Vaatamata ühele ebameeldivale seigale on selge, et vibufestival tuleb Kullamaale ka järgmisel aastal ja kindlasti veel parema ja suuremana kui seni.

Kohtumiseni viburadadel