See, et lastele laagrielu eriti positiivselt mõjus, tuli välja ka pärast laagri toimumist lapsevanematega juhuslikult kohtudes ja vesteldes. Mitmed lapsevanemad rääkisid heatahtlikult muheledes, et pärast laagrit on nende lapsed eriti sihikindlad ja kõik lapsed olid kinni pidanud meie omavahelisest väikesest kokkuleppest - teha iga päev veidi sporti. Hommikvõimlemine oli saanud sama loomulikuks päeva osaks nagu mistahes füsioloogiline vajadus. Oli tunda, et laagrielu oli jätnud oma sügava positiivse jälje.

Judo eesmärgiks on kasvatada terveid, tugevaid, teotahtelisi elus hakkama saavaid viisakaid inimesi, kes on eeskujuks kõigile lastele, noortele. Läbi judo areneb laps ja noor tugevaks isiksuseks, kes samas oskab ka teistega arvestada. Seda harjutame me pidevalt. Lisaks tõsisele sporditegemisele mängud, meisterdamised, matk, taidlemine - kõik see kuulub laagrielu juurde. Laagrid on selleks tegevuseks suurepärane keskkond.

Lisaks meie oma judokooli lastele Jüri ja Peetri treeningrühmadest osalesid laagrites ka meie sõprusklubi judokad Viimsist Sensei Judokoolist. Kokku käis Valgamaal Tõrva külje all heinakuu esimesel poolel laagritegevuses osalemas napilt vähem kui sada osavõtjat vanuses 5-14 eluaastat.

Kõiki päevakokkuvõtteid, detailseid tegemisi, juhtumeid ja arvukalt pilte saab näha ja lugeda meie kodulehe kaudu - www.mikata.ee