Midagi negatiivset ei oskagi välja tuua. Unistan sellest, et varsti saan Koeru valla kõik inimesed, teed ja külad selgeks, sellega on mul veel raskusi.

Tahan tänada oma ametnikke, allasutuste juhte ning volikogu ja valitsuse liikmeid, kes on tööle sisseelamise teinud võimalikult lihtsaks, olnud abivalmid.

Suvi on üldiselt puhkuste aeg. Kuidas oled toime tulnud, kui ametnikud on olnud puhkusel ja kohustusi ehk rohkem kui talvisel ajal? Oled saanud ka ise puhata?

Puhkasin juuli lõpus nädala. Puhkus algas Väinjärve veepeo kalapüügivõistlusega. Puhkuse ajal toimusid Põlvamaal Vastse- Kuustes 18. Eesti omavalitsusjuhtide suvised mitme-võistlused, kokku osales võistlustel 31 omavalitsusjuhti üle Eesti. Naiste arvestuses võitsin 10st alast seitse ning sain maksimumpunktidega esikoha. Selleks aastaks on suurem puhkusteperiood läbi, tulime üksteise asendamisega toime.

Kultuuripärandi aasta on toonud ka Koeru valda erinevaid üritusi. Juuli oli veel eraldi Koeru valla kuu. Millistest üritustest oled osa võtnud ja mis enim on meelde jäänud?

Olen aprillist alates nautinud üsna mitmeid Koeru valla sündmusi - võtame või näiteks traditsioonilise sportlaste ja isetegevuslaste peo aprillis või sel aastal esmakordselt toimunud kooliaasta lõpu gala, mis oli kihvtilt üles ehitatud. Tänavu läbis maakonna laulu- ja tantsupeo tuli kõiki Järvmaa omavalitsusi ning tule tervitame Väinjärvel oli meeliülendav. Juunis toimunud Puhmu küla päev oli hariv.

Kultuuripärandi aasta Koeru valla kuul osalesin kahjuks vaid avaüritusel Järvamaa muuseumis ning lõpuüritusel Väinjärve veepeol.

Kuigi meile kõigile teada luuletus ütleb, et Koerus lubatud on koerus, siis on need kuud minu jaoks kinnitanud - kui Koerus midagi tehakse, siis tehakse võimsalt! Meie kultuurielu on särav.

Kas Koeru valla inimesed on olnud julged ligi astuma ja oma muret kurtma? Võib-olla uuele vallajuhile julgetakse rohkem rääkida kui omadele.

On astutud ja muret kurdetud. Võib-olla mitte nii palju, kui ise loodaksin ja tahaksin.

Kas sul on olnud kohtumisi Koeru valla ettevõtjatega-tööandjatega? Mis on nende mured? Kas vastab tõele, et Konesko vähendab oma töötajate hulka?

Olen kohtunud erinevate Koeru valla ettevõtjatega - tööandjatega ning kavatsen neid kohtumisi jätkata. Tundub, et kahjuks valitseb meil nii töö- kui tööjõupuudus. Ettevõtjad toovad murekohana välja kvalifitseeritud tööjõu puuduse, töövõtjad omakorda sobiva töö puuduse.

AS Konesko juhi Mart Hirtentreuga kohtumine oli väga põnev. Ettevõtte Koerus asuvate töökohtade vähendamist ja ärakolimist AS Konesko ei plaani.

Kas suvisel perioodil on olnud ka ehitusparandustöid valla allasutustes?

Väiksemaid töid on tehtud lasteaias ja perekodus. Sotsiaalmaja sai suve hakul uue katuse. Bussijaama platsil on ootamas uus WC, kui WC elektritööd valmis saavad, on see hoone kasutusel 24/7. Sügiseks saab korda ka Koeru bussijaam. Praegu käivad Koeru biopuhasti renoveerimise tööd, ootamas on uue pumbamaja ehitus. Aasta lõpuks saab vallamaja ning valla allasutused turvakaamerad. Lisaks on Vao-Koeru jalg- ja jalgrattatee ehitus kulgenud plaanipäraselt. Nii et tegemisi on.

Kas on olnud edasiminekuid Koeru-Kareda valla liitumisplaanides?

Augustikuus oli mõlema valla volikogu istungi päevakorras ühinemiskomisjoni moodustamine. Idee on moodustada kokku 10-liikmeline komisjon, kus oleks 5 esindajat mõlemast vallast, kelle suurim ja tähtsaim ülesanne teiste seas on liitumislepingu ettevalmistamine. Ees ootab põnev ja tõsine töö.

Sel kuul avaldas regionaalminister tõmbekeskuste loetelu. Selles loetelus on Järvamaalt Paide, Türi, Koeru ja Aravete. Järva- Jaani on tõmbekeskuste loetelus juhul, kui naaberomavalitsused on nõus pidama Järva-Jaaniga ühinemisläbirääkimisi. Ka see loetelu näitab selgelt, et oleme Koeru-Kareda liitumisplaanides liikumas õiges suunas. Järva-Jaani vallavolikogu esitas juuni lõpul ühinemisettepaneku Ambla, Albu, Roosna- Alliku, Kareda ja Koeru valdadele, väga suure tõenäosusega ei leia see ettepanek toetust.

Kuidas on keskkool ja lasteaed valmis uueks kooliaastaks? Kas lasteaia ületäituvus on leidnud lahendust?

Keskkool, muusikakool ja lasteaed on uueks kooliaastaks valmis. Eks koolipere ootab põnevusega, kas Aruküla mõisa renoveerimiseks esitatud taotlus saab kultuuriministeeriumilt jah-sõna ning Norra riigilt toetuse. See peaks selguma kooliaasta esimestel päevadel. Kokku oli taotlejaid sel korral 14, neist toetuse saavad neli või viis taotlejat.

Lasteaia ületäituvus ei ole kahjuks lahendust leidnud. Koolieelikutele algab eelkool oktoobrist. Mure ei ole ainult nende lastega, kes on lasteaia järjekorras. Lasteaed töötab ruumikitsikuses. Oleme kaalunud erinevaid lahendusi uue lasteaiarühma ehitamisest ja moodullasteaia rentimisest Vao rühmaruumide laiendamise ning lapsehoiuteenuse pakkumiseni välja. Hoiame seda teemat kuumana ning peame kiiresti leidma kõige mõistlikuma lahenduse, mis on sobilik nii valla rahakotile kui lapsevanematele.

Uued KOV valimised on ukse ees. Kas ettevalmistused juba käivad ja kas kavatsed ise ka kandideerida?

Ettevalmistused käivad. Loodan, et kõik kandideerijad on valmis Koeru valla positiivsesse arengusse tugevalt panustama ning valimiskampaania ei lähe inetuks. Kavatsen ise ka kandideerida. Sel korral osalen kohalike omavalitsuste volikogude valimistel juba neljandat korda, kaks koosseisu olen olnud oma kodukandi Kaiu vallavolikogu liige ning eelmisel korral kandideerisin Karedal. Sel korral kandideerin Isamaa ja Res Publica nimekirjas.