Täna on Anvelti sõnul sageli nii, et lepingu tingimuste ja ka parkimistasu suurusega saavad juhid tutvuda alles pärast parkimisalale sisenemist, mis tähendab kohest lepingutingimustega nõustumist. „Inimestel peab olema võimalus otsustada, kas sõlmida leping ja jätta auto parklasse või lahkuda. Lisaks vajavad juhid aega parkimispileti soetamiseks või mobiiltelefoniga parkimise eest tasumiseks," ütles Anvelt.

Teiseks tahavad sotsiaaldemokraadid anda liikumispuudega juhile ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki juhi kasutuses oleva sõidukile tasuta parkimise õiguse kõigil tasulistel parkimiskohtadel. „Vastavad parkimisreeglid eraparklates ja omavalitsuse tasulistel parkimisaladel peavad ühtlustuma," märkis Anvelt.

Eelnõu kolmas muudatus annab omavalitsusele  õiguse seada ka eraparklatele täiendavaid  nõudeid parkimise korraldamisel. „Kohalik võim ei tohi lasta tegutseda eramaal asuvatel parklatel, mis kohati meenutavad kuumaastikku ja muutuvad suuremate vihmade ajal porimülgasteks. Korrastamata eraparklad rikuvad linnapilti. On igati mõistlik, kui neile kehtivad ühtsed nõuded parkimisala tähistamise ja ala korrashoiu osas," sõnas Anvelt, kes valmistas parkimiskorra muudatused ette koos Kalev Kotkasega.