Osalejad täiendasid teadmisi läbi praktilise tegevuse, mis tähendas, et kõik osalesid aktiivselt toidu valmistamise protsessis. Meie toidud olid hooajast inspireeritud, kasutasime valdavalt toiduaineid, mis oli kõige värskemad ja kohalikku päritolu. Kasutasime köögivilju erineval moel, asendades tuntud komponendid tervislikumate alternatiividega ja peamine - toit pidi olema valmistatav kiiresti ja lihtsalt. Rääkisime pähklite ja seemnete kasulikkusest. Kuidas sobitada kokku omavahel köögi- ja puuvili ning marjad. Tervisliku toitumise põhiline iva on vaheldusrikkus. See ei tähenda, et peab ostma kallimaid toiduaineid, vaid ostetakse erinevaid.

Et inimese kehalised funktsioonid parimal moel toimiksid, on keha loodud selliselt, et vajab regulaarset liikumist.

Õnnelik keha on liikuv keha. Ükskõik, kas naudite spordisaalis treenimist, tantsukursustel osalemist, jalutamist või jalgrattasõitu - igasugune mõõdukas liikumine hoidab keha vormis ning toob kasu nii füüsilisele kui vaimsele tervisele.

Projekti viisime läbi Risti Lasteaias, suured tänud Ailile ja täname osalejaid ja ootame Teid kõiki kolmapäeviti algusega kell 19.00 Risti Põhikooli aulasse võimlema!


I koolitusel osalejate lemmikretsept:

Rohelise herne püreesupp

Koostisained:
1 väiksem porru
3 küüslaugu küünt
4 tk kartulit
2 pakki (2x400g) külmutatud rohelist hernest
2 karpi sulatatud juustu
meresool, pipar, puljong
õli
Serveerimisel: kana, kalkun, kala, seemned, idud jne.

Tee nii:

Puhasta ja tükelda köögiviljad. Poti põhjas kuumuta õli, lisa porru ja küüslauk. Kuumuta, aga ära pruunista. Lisa kartul, hernes ja puljong nii, et köögiviljad on kaetud. Lase keema, vähenda kuumust, keeda umbes 30 min kaanega kaetult. Püreesta, lisa sulatatud merevaik, püreesta veel. Kontrolli supi paksust, maitsesta, lase korra keema.

Head isu!