Kokku osales üle 200 võistleja 14 riigist. "Andreas mängis kuni 13- aastaste vanuseklassis (minikadetid) ja tema vanuseklassis oli osavõtjaid 32. Andreas mängis täispika ajakontrolliga turniiril üheksa partiid ja välkturniiril samuti üheksa partiid. Täispika kontrolliga turniir kestis kuus päeva ja välkturniir toimus peale pika turniiri lõppu 7. augustil," rääkis isa ja treener Tarmo Tulva.

Täispikal turniiril õnnestus noorel kabetajal saada 12 punkti 18 võimalikust ning ta jõudis 3.-5. koha jagamiseni.

Koefitsendi tõttu tuli seekord leppida viienda kohaga. "Selle tulemuse teeb hinnatavaks asjaolu, et Andreas võitis üldkokkuvõttes nii teiseks tulnud Ukraina poissi kui ka kolmandaks jäänud ühte peafavoriiti Venemaalt. Turniiri võitis minikadettide vanusegrupis poistest samuti Ukraina mängija," selgitas Tarmo Tulva.

Välkturniiril aga kuigi hästi ei läinud ja tulemuseks jäi 13. koht. Nii võistlejale, isale kui pöidlahoidjatele oli see väike pettumus.

Järgmise turniirina on Andreas Tulval plaanis osavõtt minikadettide maailmameistrivõistlustest rahvusvahelises kabes. Need peetakse oktoobri lõpus Valgevenes.

"Osalejad on sisuliselt samad, kes Euroopa meistrivõistlustelgi. Lisandub kindlasti hulk mängijaid Aasiast, aga nende tase ei tohiks olla kõrgem kui EM-il osalenud mängijatel," kommenteeris isa.

Andreas Tulva on sündinud 23. veebruaril 2000. aastal. Kuus aastat hiljem kolis ta vanematega Murastesse. Võistlustel esindab Tulva Lasnamäe male-kabeklubi ning ta õpib TÜG-is.