Valgjärve 10. Kodukandipäeval oli lastel küllaldaselt võimalusi lustimiseks ja seda kõike tasuta. Lapsed said batuudil hüpata, võisid enda näole vahva maalingu lasta teha, said mängida koos mängujuhi Pipiga või võtta vastu kingituse - õhupallilooma. Lisaks sõidutas Maie Hiir oma toreda hobuse ja uhke vankriga kõiki nii suuri kui väikesi soovijaid. Aitäh Maiele!

Päeva edenedes pakkusid kohalikud tuletõrjujad põneva kassi päästmise- ja tulekustutamisetenduse. Tänusõnad Friedelile! Samuti oli võimalus käia torusaunas ning liguneda kümblustünnis. Aitäh OÜ EcoOil!

Kodukandipäeva õhtuses programmis esinesid vallavanem K. Kõiv, kes tänas seekordseid suuremaid Valgjärve 10. kodukandipäeva toetajaid - Lauri Kasemetsa (A. Le Cog, Vilde ja Ülikooli kohvik) Janek Sakkist (ELH Palkehituse OÜ), Gunnar Paalmanni (OÜ EcoOil) ja Kaido Adamsoni (FIE). Friedel Ani koos päästeameti juhiga jagas kätte tunnistused 11-le kohalikule vabatahtlikule päästjale, samuti said kõik kohaletulnud tuttavaks nendega, kelle poole abi vajades pöörduda. MTÜ Koduküla Valgjärve tänas kõiki tänavusi toetajaid ja abistajaid, kelle kodust tassiriiulit ehib nüüd päikeseloojangus Valgjärve järvepildi ja 10. Kodukandipäeva kirjaga tass. Olgu siinjuures laiemalegi avalikkusele teadustatud, kes nimetatud üritusele õla alla panid ning nõu ja jõuga abiks olid: sponsoritena Lauri Kasemets ettevõtete A. Le Cog, Ülikooli ja Vilde kohviku esindaja; Janek Sakkis ELH Palkehituse OÜ; Gunnar Paalmann OÜ EcoOil; Ülle ja Friedel Ani OÜ FriPuit; Helje Andressoo Atsi Veod OÜ; Karin Andressoo Roosisalong; OÜ Ikomix (Valgjärve pesumaja); Valgjärve Jahiselts; FIE Kaido Adamson; FIE Arvo Hausenberg; FIE Kaido Ilves; FIE Madis Maran; FIE Urmas Unt; FIE Renaldo Mark, abistajatena Ilse Aigro, Raivo Antsov, Maie Hiir, Ene Rüütli, Katrin Kalve, Anneli Kirisma, Juku Kõiv, Peeter Kalve, Tarmo Märss, Aalik Mõttus, Kärol Mark, Karoliina Tennossaar.

Külapäeva hobusõit

Üritus Valgjärve 10. Kodukandipäev oleks veel võinud kanda nimetust „Saagu valgus", sest selleks päevaks sai lõpule viidud Valgjärve laululava, külaplatsi ja osalise terviseraja valgustuse projekt, mis kokku läks maksma 9 123,14 eurot (Valgjärve valla toetus 3649,23, PRIA toetus (Leaderi programm) 5473,88). Elektritöid teostas OÜ Anton Invest eesotsas Tiit Rammuliga. Tänusõnad Tiidulegi ning lisaks veel Ülle ja Friedel Anile, Vahur Vaasale, kes projektil õnnestuda aitasid ning Aime Paabole, kes meie arvete üle ranget arvestust peab.

Valgjärve 10. Kodukandipäeva õhtune programm edenes õhtujuhi Raimo Aas eestvedamisel, silmarõõmu pakkus tantsutrupp „Katariina" Võrust ning jalga sai keerutada ansambel „Miraaz" saatel. Raimo Aasa korraldusel toimusid võistlused meestele (vankriratta tõstmine 1 min jooksul), naistele (poksikinnastega 3 pastapliiatsi purki panemine), lastele (selili asendist oma jala otsast saapa heitmine) ning 4 võistkonnavaheline köievedu. Võistluste auhinnad olid välja pannud meie kohalikud ja eelpool nimetatud sponsorid ja tuleb mainida, et auhinnad ei olnud väikesed ja nigelad, vaid uhked ja vägevad. Aitäh veelkord kõikidele sponsoritele!

Valgjärve külaplatsile ja jutuks olnud üritusele oleks mahtunud veelgi enam rahvast, aga ei saa nurisedagi, tubli Ilse Aigro abil, kes enamuse seekordseid osavõtjaid kirja pani, selgus, et kohalkäinuid oli peaaegu 300 inimest. Taaskohtumiseni järgmistel üritustel Valgjärve külas!