TETRA on omapärane hoone ka seepärast, et selles hakatakse eks­poneerima klaasikunstniku Meeli Kõiva taieseid - vitraaži ja komposit­sioone. Väga omapärane on aga tee­nindushoonet läbiv koridor, mis on keskelt klaasist ning selle klaasi all on võimalik vaadata filmi töötavatest kaevuritest. Surva sõnul oli vallavalit­susel hoone ehitaja Harju Ehitusega suurepärane koostöö ja kõik valmis õigel ajal.

Paraku ei saa sama öelda AS Eviko kohta, kes ehitas nii käsitöömaja kui mõisale palkonit. Ehitaja ei pidanud kummagi objekti ehitusel tähtaegadest kinni ning saab seepä­rast trahvi. Küll on aga vallavanema sõnul lootust, et käsitöömaja saab lõpuks oktoobris valmis, see on kaheksa kuud lubatust hiljem. Käsi­töömajaks restaureeritavas vanas aidas leiavad koha puidutöökoda koos puiduõppeklassiga, metallitöö­koda, õmblusruum, kangakudumise ruum, õppeköök, keraamikaklass ning kunstiliseks tegevuseks mõel­dud foto- ja arvutiruum. Vallavanema sõnul on käsitöö eelkõige mõeldud kooliõpilastele, ent nemad tegutse­vad seal vaid päeva esimesel poolel.

„Käsitööait pakub palju tegutse­misvõimalusi kõikidele kohalikele inimestele, siin on olemas väga head tingimused, kõik käsitööõpetajad on oodatud siia põnevat tegevust pak­kuma," ütles Surva.