Erinevalt eelmisest moosikon­kursist on sellel aastal oodatud kõik hoidised. Konkursil on kolm kategooriat: eraldi arves­tuses hinnatakse soolaseid ja magusaid hoidiseid ning moose. Konkursil osaleda soo­vijad peavad oma moosid rah­vamajja tooma ajavahemikus 16.-26. septembrini.

Auhinna saavad kategooriate kolm esimest ja antakse välja ka eripreemiad: kõige tradit­sioonilisema, kõige kodusema, kõige uuenduslikuma, kõige üllatavama hoidise valmista­jale. Hinnatakse nii hoidiste maitset kui välimust, seepärast tasub vaeva näha ka moosi­purgi väljanägemisega. Hoidis ei pea olema väga suures purgis, piisab ka paarisajagrammisest. Teretulnud on jutukesed, tut­vustused, retseptid jne.

Esiemad teavad rääkida, et igale retseptile tuleb juurde panna katsetuste killuke­sed, raasuke rõõmu ja hul­ganisti hingesoojust - just need annavad sinu hoidisele maitse, mida pole kellegi teise omal. Ja hea hoidis keedetakse armastusega.

Jõudu ja armastust hoidiste valmistamisel ja moosikeet­misel ning ikka teadmisega, et MOOS ON MOES!

Kuulutame välja ka põllede näituse „Põllemood täna ja aas­tate eest". Otsi üles oma esiva­nemate ja enda vahvad põlled ning too rahvamajja, kus ta leiab auväärse koha näituseruumis. Või võtad kätte ja valmistad just selleks puhuks ühe toreda põlle?

Põllesid ootame rahvamajja hiljemalt 24. oktoobriks!

Hoidiste festivali lõpuks val­mib tippkokkade eestvedami­sel ühistööna Virumaa pikim pannkoogitort!