18.09.2013, 09:45
Uus raamat õpetab toidutaimi kasutama
Äsja ilmunud raamatust "Eesti looduslikud toidutaimed" saab teada, millega hapendasid kurki vanad eestlased ja mis ei puudunud kilu serveerimisel.
FOTO:
Teadurid Raivo Kalle ja Renata Sõukand on kaante vahele saanud uurimuse Eesti toidutaimede kasutamisest 18. sajandist tänapäevani, vahendab ERR.
Rahvaluulearhiivi sügavustest on välja toodud pärimused, mida eestlased toiduks ja toidu maitsestamiseks kasutasid.
Meie esivanemate menüüs on olnud esindatud pea 200 siinses looduses kasvavat taimeliiki.
Eesti kulinaarse kunsti arendaja Dmitri Demjanov ütles, et oma juurte juurde tagasi pöördumine on gastronoomias praegu moes ja seepärast kulub selline raamat igale tippkokaks pürgijale marjaks ära.