Korraldajate poolt olid Vana-Kariste ja Päigiste külade kõige eakamatele ning kõige noorematele külaelanikele kingituseks külaseltsi logoga kaelarätikud. Kahe küla kõige auväärsemas eas elanik on Elna Kõll ning noorim Jakob Viira. Samasugused rätikud said tänuks kaela ka kauaaegsed aktiivsed külaelanikud Koidu Saun, Aino Käära, Erli Ilves, Maie Aasna, Leili Sitska, Valve Käära jt.

Piduliku sissejuhatuse lõppedes oli aeg harutada lahti kaasavõetud piknikukorvid ning osta lisa Pärna rändkaupluse poolt pakutavast mitmekülgsest kaubavalikust. Tantsulusti pakkusid ansambel Vanad Sõbrad ning kohalikku päritolu diskor Üllar Suppi.

Tantsulugude vahele lisas põnevust Martin Linderi korraldatud võistlus heitealadel. Õhtu naelaks osutus erinevatele põlvkondadele mõeldud teatevõistluse jõukatsumine kahemehesaega „sulle-mulle" saagimises. Selles ei läinud vaja mitte ainult jõudu, vaid ka osavust ja nupukust.

Pingelise võistluse parimateks osutusid Marju Leškina ja Valdur Öövel. Lusti jagus kella üheksani hommikul. Korraldajad tänavad kõiki abilisi ja osalejaid.


Tore kokkusaamine annab põhjust loota, et Vana-Kariste ja Päigiste külade päev toimub viie aasta pärast jälle.