Eesti Konjunktuuriinstituudi hinnavaatluste andmeil on aastaga kauplustes kõige enam kallinenud kartul ning peakapsas. Pakitud kartuli jaehind poodides on aastaga tõusnud 104%, lahtise kartuli hind 40%. Selline hinnatõus on küll suuresti jaekaubanduse “töövõit”, sest tootjahinnad on tõusnud märksa vähem ja ka praegu müüvad suurtootjad lahtist kartulit hinnaga kuni 25 senti kilogramm.

Turgudel hinnatõus nii suur pole kui kauplustes. Kartulit müüdi sel nädalal turgudel hinnaga keskmiselt 50 senti kg (aasta tagasi 40 senti kg). Kõige kallim oli kartulikilo Nõmme turul, keskmine hind 80 senti.

Pakitud kartul tundub kauplustele olevat luksuskaup, mille kilohind sarnaneb banaanide hinnaga. Hinnatundlikumatel inimestel tasub arvestada, et pakitud kartuli kilohind on üle kahe korra kallim kui lahtisel kartulil ja kauplused lisavad pakitud kartulile suurema marginaali kui lahtisele.

Lihast ja lihatoodetest on aastaga kallinenud seapraeliha, kodune hakkliha ja viinerid, kuid broiler on odavnenud 9 protsenti. Kodumaise broileri hind on imporditust kallim nii kauplustes kui turgudel. Augustis maksis importbroiler turgudel keskmiselt 2.25 €/kg ja kauplustes 2.43 €/kg.

Päris sageli on kanalihal ka sooduskampaaniaid, kus soodsamalt müüakse küll kanafileed, küll koibi.

Talveks ahjupuude ostmisel on mõistlik müüjatelt hinnapakkumist küsida, sest pakkujatel on olulisi hinnavahesid. Firmad pakuvad müügiks halge eri pikkusega (30 cm, 50 cm), eri kuivusastmega (kuivad halud, märjad halud) ja eri mahuga konteineritesse (1,8 rm, 2 rm, 2,5 rm jne) või võrkudesse (30 liitrit, 40 liitrit, 60 liitrit) pakitult.