Kuid pakkumise teine pool oli niivõrd ahvatlev, et osa meist võttis asja siiski ette. Nimelt oli kavas ühislavastus Eesti tuntud näitlejate, lavastajate juhendamisel.

Nii me siis 16. augusti õhtupoolikul auto nina Sadala poole seadsimegi. Kell kuus õhtul saime kokku ja otsemaid läks osade jagamiseks. No muidugi oli pisike eelis Sadala harrastusnäitlejatel, keda kohalik näitejuht Valdi Reinas tundis ja teadis, kuid „jackpot" tuli siiski Iisakusse ja peaosasse sai kinnitatud meie oma Kuuno! Pühapäeva õhtuks pidime lavaküpseks saama Ain Lutsepa ja Anti Reinthali juhendamisel Hugo Raudsepa rütmilises ja riimilises proosas kirjutatud komöödia „Sinimandria", Andreas Kuslapuu osas Kuuno Kirspalu. Lavale astus üle kolmekümne harrastusnäitleja Sürgaverest, Võhmast, Avinurmest, Vaivarast, Laekverest, Sadalast ja Iisakust. Olid kiired päevad, sest lisaks proovidele pidime veel jõudma muusikalise kujunduse ja grimmi töötubadesse, kus tarkusi jagamas profi d Eesti Draamateatrist.

Peale muu toreda on neil seal Sadalas olemas üks väga äge naine Luule Väin, kes näitlemise vahel jõudis ka osalejatele toidud valmis - igatahes ei alanud päev ilma Luule küpsetatud värske leiva ja saiata. Sinna juurde isevalmistatud ülimaitsvat kohupiima ja kõike muud head paremat veel. Ja söönud inimene ju jaksab!

Pühapäeva õhtuks oligi kõik valmis selleks, et rahva ette astuda ja seda ka tehti. Väikesesse kohta nimega Sadala oli tulnud üllatavalt palju publikut, plats sai kohe päris täis. Aitäh ka neile Iisaku inimestele, kes meile kaasa elama olid tulnud!

Etenduse lõppedes oli emotsioon laes, laval olijate poolel vähemasti. Kuuno sai tublisti kiita ja meil Sirjega oli tema aupaiste kumas ka uhke olla.

Ja „Sinimandria" sobis Sadalasse. Sellist ühistegemise vaimu ning koostööd ei ole mina küll varem kusagil näinud - tõeline unistuste maa! Mitte mängult vaid päriselt.