Planeering on aluseks 1435 mm standardil põhineva uue Rail Balticu raudtee rajamiseks, mis võimaldab raudteel sõita kiirusega kuni 240 km/h suunal Tallinn- Pärnu-Riia ning sealt edasi Kesk-Euroopasse.

Planeeringut Rail Balticu trassi asukoha määramiseks koostatakse samaaegselt Pärnu, Rapla ja Harju maakondades.

Planeeringu lähteseisukohtade ja KSH programmi avalik väljapanek toimub kuni 30. septembrini Pärnu Maavalitsuses ja trassikoridori variantide asukohtadesse jäävates kohalikes omavalitsustes. Materjalid on kättesaadavad planeeringu veebilehel www.railbaltic. info.

Küsimusi, vastuväiteid ja ettepanekuid lähteseisukohtade või KSH programmi täiendamiseks saab esitada e-posti aadressil info@railbaltic.info või mv@mv.parnu.ee. Avalike arutelude käigus tutvustatakse planeeringu lähteseisukohti ja KSH programmi. Saab esitada küsimusi, vastuväiteid ja ettepanekuid.

Avalikud arutelud Pärnumaal toimuvad:
14. oktoobril kell 13 Pärnjõe koolimajas, kell 18 Are vallamajas.
15. oktoobril kell 13 Surju rahvamajas, kell 18 Sauga Avatud Noortekeskuses.
17. oktoobril kell 13 Häädemeeste seltsimajas, kell 17 Pärnu Maavalitsuses.

Täiendavat infot planeeringu kohta on võimalik saada Pärnu Maavalitsuse planeeringute talitusest, Tiiu Pärn, tel 4479761 ja e-post tiiu.parn@mv.parnu.ee. Paikuse Vallavalitsuse poolne kontaktisik on vallaarhitekt Kadri Karjus, tel 442 0777, e-post kadri.karjus@paikuse. ee. Paikuse vallamajas on üleval Paikuse valda puudutav trassivariantidega kaart II korruse fuajees.