Rekonstrueerimistööde käigus paigaldatakse katlamajja 6 MW võimsusega biokütusel töötav katel koos eelkolde ning abiseadmetega, ehitatakse biokütuse ladu ning korrastatakse katlamaja hoone ja territoorium. Uus biokatel hakkab tulevikus katma Jõgeva linna kaugkütte baaskoormust, maagaasil töötavaid katlaid kasutatakse tippkoormuste katmiseks.

Projekti orienteeruv maksumus on 1,4 miljonit eurot. Plaani järgi käivitatakse katlamaja novembris, sellele järgneb seadmete häälestusperiood ning täisvõimsusel hakkab uus biokütusel töötav katel tööle käesoleva aasta lõpus.

Uue katlamaja tehnoloogia on efektiivne ja töökindel, millega tõstetakse kogu linna kaugküttesüsteemi varustuskindlust. Kohaliku kütuse kasutamise plussiks on tarnekindlus ja -operatiivsus, kuid põhiline on eeskätt selle soodne hind võrreldes imporditava kütusega, mis otseselt mõjutab soojuse lõpphinda.

Esialgsete prognooside järgi on Jõgeva katlamaja rekonstrueerimise tulemusena oodata soojuse hinnalangust viiendiku võrra juba sel küttehooajal.

AS Eraküte pakub kaugkütteteenust seitsmes Eesti linnas: Valgas, Jõgeval, Haapsalus, Kärdlas, Tiskre- Hansu elurajoonis Tallinnas, Keilas ja Raplas. Rohkem kui pooltes piirkondades on teostatud vajalikud investeeringud ning soojust toodetakse peamiselt hakkepuidust. Maagaasist ja põlevkiviõlist loobumise positiivne mõju peegeldub otseselt nende piirkondade müügihindades, mis jäävad Eesti keskmise soojusehinna tasemest tunduvalt allapoole.

Erakütte strateegiliseks suunaks on fossiilsete kütuste vähendamine soojuse tootmises ning kohalike ja taastuvate ressursside osakaalu suurendamine. Jõgeva katlamaja rekonstrueerimise lõpetamise järel kavatseme koostöös KIKiga investeerida järgmisel aastal Erakütte maagaasil töötavasse katlamajja Rapla linnas.

Lisaks investeeringutele tootmisse, tegeleb Eraküte aktiivselt ka jaotusvõrgu renoveerimisega. AS Eraküte Jõgeva osakonna juhataja Endel Variku sõnul sai sel suvel välja vahetatud ligi 200 meetrit amortiseerunud soojatorustikku isoleeritud torustiku vastu. Uued soojatorud said lasteaed "Karikakar" ja korteriühistu Aia 52.