On probleeme, mis on ühekordsed, esinevad vaid ühel inimesel. Selge see, et tema jaoks on see väga tähtis ja vajab lahendust. Selleks me siin majas ju oleme. Kuid on mõningaid asju, mille vastu tunnevad huvi paljud.

Tänavad

Inimesed kurdavad oma muret seoses tänavate seisukorraga. Kes on tänavaaugus oma autot lõhkunud, kes kõnniteel kingakontsa murdnud. Jalgrattureid pole miskipärast kurtjate hulgas trehvanud, aga kindlasti on ka neil küsimusi. Tegelikult on kõigil muidugi õigus. Tänavate kvaliteet on viimastel aastatel tõesti langenud.

Samas oleme tänavu pinnanud seitse tänavat ja oktoobriks valmib uusehitusena ka Pae tänav. See tähendab, et mitmel järgneval aastal neid tänavaid enam lappima ei pea ja vabaneb hulga nn augulappimise raha korralikuks remondiks. Ka kõnniteed on kehvad ja selge, et mõned neist, nagu Aia, Piiri, Jaama, tuleb rajada täiesti uued, kusjuures siis juba nii laiad, et neid saab ka jalgrattateedena kasutada. Aga seni püüame lappida kõik augud, mis teile muret teevad, olgu need siis Piiri tänava kõnniteel, Kalda tänava või Suure tänava sõiduteel või kuskil mujal.

Heakord (sh varesed)

Linna heakord on meie kõigi südameasi. See on laiem teema, mis hõlmab nii lillepeenraid kui prügiurne, nii hulkuvaid koeri kui jõulukaunistusi. Lilled on lõpuks õitsema hakanud, selge, et järgmisel aastal tuleb linna rõõmus ilme saavutada juba kevadel. Prügikoristuse ja rohuniitmisega on selleks aastaks enam-vähem korras ja tänavusi vajakajäämisi tuleb järgnevatel aastatel arvestada.

Viimasel kuul on kõige suurem probleem, millega pöördutakse, varesed. Ja mitte ainult isiklikult, vaid lausa ajalehe kaudu. Muidugi võiks üks Vooremaas avaldatud kirjale allkirja kogujatest meenutada, kuidas ma ise suvel samal teemal tema poole pöördusin, et probleemi arutada. Selle asemel, et asju normaalselt arutada, pöörduti leheveergudele. Millegipärast tuleb meelde, et valimised lähenevad. Hiljuti tuli linnavalitsusse vanem daam, kes kurtis muret vareste pärast, kes reostavad pargis pinke jne. Samas kõneles ta, et nägi üht meesterahvast linde toitmas. Kuidas siis peaksime käituma, kas tõrjuma linde või hoopis hoolitsema nende eest?

Samast sarjast meenub, kuidas kutsusime spetsialistid hulkuvaid koeri ja kasse püüdma. Ja see teenus ei ole just väga odav. Töö on tõesti raske, sest mõned kodanikud kostitasid püüdjaid kaunis valimatu sõnavaraga ja takistasid nende tööd lausa füüsiliselt. Mida siis teha?

On soe või pole?

Lõpuks veel ühest tõsisest murest, mis on viimasel ajal mitme kodaniku südamel. Kui sõita või jalutada mööda Aia tänavat katlamaja poole, siis võib tõesti tunduda, et kütteperiood Jõgeval tänavu sügisel ei algagi. Ka mul endal tekkis augusti algul sama küsimus ja käisin olukorda kohapeal kontrollimas. Võin kinnitada, et gaasikatel on täies töökorras ja kütmisega alustatakse õigel ajal. Mis puutub puiduhakkekatla ehitamisse, siis ehitustööd on graafikus ja uued seadmed hakkavad aasta lõpuks tööle. Siis võib küttehind pisut langeda, aga esilehel on sel teemal juba juttu. Seega, nii need mitmed kodanikud, kes sel teemal on minu poole pöördunud, kui ka kõik teised võivad rahuliku südamega talvele vastu minna.

Aga tulge ikka oma muredega linnavalitsusse või kõnetage meid tänaval või kus iganes. Selleks me siin olemegi, et teid aidata. Jutt saigi ainult muredest... Meil kõigil siin majas oleks muidugi väga hea meel, kui sagedamini tuldaks ka oma rõõmudest rääkima.