Uue oreli hankimiseks oli kogudus juba 1900. aastal pöördunud Lõuna-Saksamaal Ludwigsburgis tegutsenud tuntud Saksa oreliehitusfirma E. F. Walcker & Cie poole ning 1902. aasta veebruaris soovitigi tellimiskirja järgi Walckeri firmalt Torma kirikusse kahe manuaali, pedaali ja 19 heliseva registriga uut orelit, mille maksumuseks pidi kujunema 4288 rubla. Nimetatud summa kohustus kogudus orelifirmale tasuma kolmes jaos: 1500 rubla tellimisel, 1800 rubla oreli üleandmisel ja ülejäänu aasta jooksul pärast oreli valmimist. Tellimisleping allkirjastati teadaolevalt 21. juulil 1902.

Üheksateistkümnesse kasti pakitud oreli detailid saadeti Lübeckist Tallinna poole teele 11. juulil 1903. Kogudusel paluti hoolt kanda, et saadetis Jõgeva jaama jõudes kohe vastu võetaks ja teadlike voorimeeste poolt Tormasse toimetataks. Samuti paluti oreli saabumisest teavitada telegraafi teel Walckeri firma esindajat J. Matezkit Peterburis, et viimane teaks koos oma meeskonnaga tulla Torma orelit üles seadma. 3. augustil 1903 toimuski oreli sissepühitsemine.

Torma kiriku orel erineb siiski pisut veebruaris 1902 koostatud tellimiskirjas kirjeldatust.

Nõnda on pneumaatilise traktuuri, kahe manuaali ja pedaaliga orelil 18 registrit (sh üks laenregister), Walze, Schweller, Tutti ja koplid. Oreli maksumuseks kujunes 3752 rubla, millele lisandusid veel pilli transportimise ja orelikoori ümberehitamise kulud.

Kogu vajalik summa, ligi 4000 rubla, saadi kokku annetustest.

Eberhard Friedrich Walckeri poolt 1821. aastal Ludwigsburgis asutatud orelitöökoda kujunes 19. sajandil üheks olulisemaks ja nimekamaks oreliehitusfirmaks Sakamaal. Firma tegutseb tänapäevalgi ja on tuntud kogu maailmas. Walckeri firma on ehitatud ka Eesti kõige suuremad orelid - Tallinna Kaarli ja Tallinna Oleviste kirikus.

Torma Walcker-orel on oma 110 -aastase koguduse teenimise järel tänagi töökorras, pakkudes igale oskajale organistile suurt musitseerimisrõõmu ja kuulajale naudingut.

Oreli õnnestunud dispositsioon ehk registrite valik annab võimaluse mängida õrnast pianissomost kirikuruumi täitva fortissimoni. Pillil on võimalik suurepäraselt saata koguduselaulu ja liturgiat ning esitada kontsertpalu. Läbi sajandi on orelil kogudust teeninud Gustav Kommusaar, Hugo Kirdelaht, Hildegard Linno, Merle Nisu jt. Praegu täidavad orelimängija ülesandeid Riina Trankmann ja Paul Kukk.

Ehkki oreli sissepühitsemine toimus 3. augustil 1903 vana kalendri järgi, oli käesoleval aastal Tallinna Rahvusvahelise orelifestivali raames just 3. augustil Torma kirikus oreli 110. aastapäevale pühendatud kontsert, kus esines Iisraelis elav organist Alexander Gorin.

Oreli aastapäeva tähistati ka 10. augustil kontserdiga "Transitus animae", kus astusid üles Itaalia päritolu organist Edoardo Narbona ja tšellist Anniki Arumäe.