Peagi on koolis käidud juba kolm nädalat ja tööhoog on aina tuure kogumas. Lisaks õppimisele, mis on kõige tähtsam, omandab õpilane koolis ka väärtusi, mis elus toimetulekuks on äärmiselt vajalikud: meeskonnatöö, ühtekuuluvustunne, traditsioonide hoidmine jne. Sellepärast püüavad õpetajad läbi traditsiooniliste ja samas ka uute huvitavate projektide kaudu noorte silmaringi laiendada ja koostööoskusi arendada.

Teisel koolinädalal sai hoo sisse 10. kl õpilaste traditsiooniline „koolikatsumine e. rebaste ristimine" 12. klassi õpilaste poolt. Nädal möödus lõbusalt ja rahulikult.

Samal ajal valmistusid 8. ja 11. klassi võistkonnad Orissaare päästekomando pealiku Peeter Rummi, juhendamisel vabariiklike III tuletõrjemängude võistluseks.

Võistlused toimusid Türil ja tagasi saabuti sealt 11. kl arvestuses II kohaga ning 8. kl saavutas tubli 8. tulemuse.

Juba eelmisel aastal liitus meie kool „Growing Gastronauts e. Sirguvad söögisellid" projektiga. 6. klass, kes tänaseks on 7. klassi jõudnud, on väga palju selle projekti kaudu õppinud. Lapsevanemad, Kuressaares Saaremaa turupäeval osalesid, võisid seal märgata meie tublisid õpilasi, kes müüsid omavalmistatud hoidiseid. Selleks, et õpilased saaksid aga seal osaleda, on nad terve suve vaeva näinud kooliaias - kasvatanud ise köögivilju aednik Maret Metsa juhendamisel, õppinud hoidiseid tegema koos kooli söökla kokkade Taimi Truumehe ning Inga Mägiga. Ja ega hoidise müümine niisama ei käi - ikka kaubanduslik välimus on see, mis müüb! Kõike seda on toetanud klassijuhataja Margot Ansper, kellele omakorda pakkus abi IT-vallas Raivo Reinart.

Ja sellelgi nädalal on midagi põnevat toimumas, sest kooli saabuvad Mereakadeemiast noored, kes tutvustavad projekti "Noored merele" kaudu 5.-9. kl huvilistele õpilastele merenduse võlusid ja seal vajalikke oskusi.

"Kes palju teeb, see palju jõuab!" - ütleb vanarahva tarkus ja sellest me koolielus lähtumegi.

Aitäh kõigile, kes õpilaste juhendamisse oma panuse annavad ja tegusat kooliaastat kõigile!