Aasta - aastalt hakkas kool arenema nii erialade valiku, kui ka erinevate õpetajate poolest. Tasapisi lisandusid erialadena klaver, viiul, akordion, kitarr.

Nii nagu suurenes õpilaste ja õpetajate arv, suurenes ka vajadus õpperuumide ning õppevahendite järele. Kui algusaastatel oli muusikakooli kasutuses vaid üks väike Sindi Gümnaasiumile kuuluv klassiruum koos päevinäinud pianiinoga, siis kooli 10-ks sünnipäevaks saime enda kasutusse 3 remonditud klassiruumi koos õpetajate toa ja WC-ga. See oli suur rõõm! Samuti kinkis tolleaegne Sindi Linnavalitsus eesotsas Mati Mettusega muusikakooli 10. sünnipäevaks meile "iseseisvuse", ehk siis loodi iseseisev Sindi Muusikakool.

Täpsemalt Karl Rammi nimeline Sindi Muusikakool. Kes Sindi ajalugu veidi lähemalt tunneb, see teab, et Karl Ramm oli oma eluajal aktiivselt tegutsev Sindi linna muusikaelus, luues siia mitmeid koore ning töötades muusikaõpetajana. Ta asutas Sinti Eesti esimese poiste puhkpilliorkestri. Samuti on ta laulu "Õrn Ööbik" autor.

Kooli ristiisaks on samuti põline Sindi kultuurielu vedaja Priit Kask, kes ka meie majas vahepeal on töötanud.

Algas aeg, kui Sindi muusikakoolil tekkis oma eelarve ja õigus valida, mida õpetada ning kohustus ise otsuseid vastu võtta. Tore ja samas vastutusrikas ülesanne.

Arvan, et läbi raskete algusaastate poleks ma küll vist suutnud rühkida, kui kaastöötajateks poleks olnud nii pühendunud ja tolerantsed õpetajad, nagu Tiina Vihul, Helle Salumäe ja Kristi Rulli.

Hiljem lisandusid meie majja tasapisi Üllar Kallau, Mall Türk, Rein Vendla.

Tänaseks töötavad meie koolis veel Pirgit Rea, Sirje Elbrecht, Kait Kallau, Maria Podstavkina ja Margarita Voskanyan. Julgen väita, et tegemist on väga lugupeetud ja asjatundlike õpetajatega.

Läbi aastate on meie koolis põhiliselt õppinud Sindi ja Paikuse valla lapsed. Viimastel aastatel on aga neile lisandunud ka Tori ja Sauga valla ning isegi Pärnu linna õpilased.

Seega julgeme täna end juba piirkonna muusikakooliks nimetada, kelle tulevik tundub positiivne. Reaalsus on see, et muusikahuviliste õpilaste arv aina kasvab.

Täna saavad meie koolis muusikahuvilised lapsed õppida 12 erialapilli - klaverit, viiulit (nii klassikalist, kui ka folkviiulit), akordionit, kitarri, basskitarri, flööti. plokkflööti, saksofoni, klarnetit, trompetit, tuubat, hiiu kannelt.

Õpilaste arv on jõudnud 65-ni ja see on ka absoluutne ülempiir meie praeguste majanduslike võimaluste ja ruumilahenduste juures. Rõõmu tuleb tunda nii meie õpilastest , kui ka õpetajatest.

Enamus meie õpetajatest on praktiseerivad muusikud, mis on äärmiselt oluliseks ja motiveerivaks eeskujuks oma õpilastele. Eriti suurt rõõmu teevad aga õpilased, kes on meie kooli lõpetamise järel muusikaõpinguid kõrgemal tasemel jätkanud ning muusika oma elukutseks valinud.

Tänasel päeval võib küll kindlalt väita, et professionaalse muusika õpetamise traditsioon on Sindi linnas olemas ja jätkuv. Muusikakooli on lõpetanud 17 lendu. Tublid vilistlased, kes muusikaõpinguid on jätkanud, teevad meile ainult au ning seda nii Eestis, kui ka välismaal.

Jääb vaid loota, et sellise kaunis kuluka ja elitaarse kunsti, nagu muusika seda on, professionaalne õpetamine jääks auasjaks Sindi linnas ka edaspidi.

Sindi Muusikakool tähistab 23-27. septembrini oma 25. sünnipäeva kontserdite nädalaga "Muusikal on palju palgeid", mis toimub meie õdusas kammersaalis. Tähtsündmuseks on aga pidulik kontsertaktus, mis toimub 28. septembril kell 15.00 Sindi Gümnaasiumi aulas.

Ootame kõiki muusikast lugupidavaid inimesi meie peole.