Sooloesinejad Kross ja Savisaar

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Keskerakond on kampaanias panustanud aga sooloesinejatele. „Eks see on IRLi probleem, et tegemist on ühemehe ettevõtmisega,“ kommenteeris Seppik Eerik-Niiles Krossi valimiskampaaniat.

Tema sõnul on ühele isikule keskendunud ka Keskerakond. „Kui just Savisaar teistega koos trummi ei mängi, siis me ei kuule teistest keskerakondlastest eriti palju,“ sõnas ta.

Kui Reformierakonna linnapeakandidaadi Valdo Randpere kohta öeldakse, et ta ei paista eriti välja, siis Seppiku sõnul erakonna taga hoopis meeskonnatöö. „Erinevad taktikad, aga tulemuse otsustavad valijad 20. oktoobril,“ lausus ta.

Seppik on enda sõnul üllatunud sotsiaaldemokraatide kampaania suhtelisest leigusest ja üheülbalisusest. Ta tunnistas, et ootas nendelt rohkem.

Poliitiku murekoht on valimisaktiivsus

Üle Eesti jälgib Seppik enda sõnul neid valimisringkondi, millega ta endal on seos olnud. Huvi pakuvad talle Kärdla, kus on uus Hiiu ühendvald, ja ka Kuressaare, kus kandideerivad uued inimesed. „Haapsalu on Reformierakonna kants ja jääb ka,“ prognoosis Seppik. „Loodan, et Reformierakonna tool ei kõigu ka Tartus, sest Kruuse on seal head tööd teinud.“

Seppiku sõnul on iga poliitiku murekohta valimisaktiivsus. „Sellest sõltub ju nelja järgmise aasta elu omavalitsuses,“ ütles Seppik ja avaldas lootust, et valijad on aktiivsed. Ta möönis, et inimesed lähtuvad oma otsuste tegemisel igapäeva muredest ja probleemides ning palju oleneb ilmast ja tujust.

Reitingud räägivad Seppiku sõnul ka midagi. „Neisse tuleb uskuda, aga neid ei tule võtta kui pühakirja,“ sõnas Seppik. „See ei ole midagi jäävat, aga eks valimistepäev näitab.“

ERRi tellitud Emori küsitluse järgi kogub Keskerakond üleriigiliselt 31, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 16, Reformierakond 13 ning IRL üheksa protsenti valijate toetuse. 

Tallinnas on jätkuvalt suurim toetus Keskerakonnal. Edgar Savisaart soovib linnapea toolil jätkamas näha 44 protsenti valimisõiguslikest pealinlastest. Opositsioonijõudude linnapeakandidaatidest oli septembris kõige populaarsem IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross. Reformierakonna meerikandidaat Valdo Randpere langes Andres Anvelti järel neljandaks seitsmeprotsendise toetusega.