Kontrollpunktides tuleb võistkondadel täita erinevaid sõdurioskusi ning head meeskonnatööd nõudvaid ülesandeid, mille alusel selgitatakse välja parim võistkond. Varasematel aastatel on võistkondadel tulnud näidata oskusi esmaabi andmises, jõgede ületamises, takistusriba läbimisel, laskmises, erinevate relvade kokkupanemises, sideülesandes, hoone vallutamises, laskepesa valmistamises, erinevates füüsilist vastupidavust nõudvates ülesannetes ning näiteks ka hobuse rakendamises.

Kõige enam punkte andvaks ülesandeks on võistkondadele aga öine luureülesanne, mille käigus tuleb luurata ülesseatud ning valvatud laagriala ning täita selle kohta detailne luureraport. Patrullvõistlusel vastutegevust kehastaval üksusel on lisaks isikkoosseisule kasutada ka erinevaid transpordivahendeid ning ka imitatsioonivahendeid, mida kasutatakse aga vaid kindlates piirkondades, kus need elanikke ei häiri.

Mullu võitis maleva patrullvõistluse Kõrgema Sõjakooli võistkond, tunamullu oli parim Paide eskadrill ning 2010. aastal oli taaskord parim sõjakooli võistkond.