Valgjärve vallavanem Kaido Kõiv ebaotstarbekuse ja seda enam juuksekarva lõhki ajamise mõttega nõus ei ole. Tema hinnangul on kõige tähtsam inimeste soov midagi teha ning kui mehed otsustasid  peale kümmekond kilomeetrit eemal asuva Kanepi kutselise komando sulgemist luua päästeseltsid nii Savernasse kui Valgjärvele toetas nii vallavanem kui vald ettevõtmist igati. Praeguseks hetkeks on mõlemas seltsis üle kümne inimese läbinud vabatahtliku päästja koolituse, mõlemal seltsil on olemas väljasõiduvalmis päästeauto ning mõlemal seltsil on leping Päästeametiga mille järgi kaetakse väljakutsele sõiduga tekkivad kulud. Aasta jooksul on Valgjärves asuva puidutööstuse juurde tekkinud LEADER projektist taotletud rahadega ehitatud veevõtukoht  ning  Savernas anti päästeauto garaažile veel enne külmade tulekut värviga viimast lihvi. 

Käe jala juures olevatest väljasõiduvalmiduses päästeautodest on võitnud nii vald, kohalikud elanikud kui ettevõtjad. Eriti käib viimane punkt puidu töötlemisega leiba teenivate inimeste kohta, sest saekaatris tekkinud tuleõnnetuse korral  tunduvad  abi ootamisele kuluvad minutid eriti pikad ning nende minutitega tekkiv kahju on suur.

Lõpetuseks üks Valgjärve vallavanema tagurpidi lähenemine vabatahtlikule päästele. Küsimusele, et miks ta vallajuhina ikka peaks  toetama kahte ühes vallas lähestikku asuvat seltsi vastas ta, et esiteks tuleb alati austada inimeste ettevõtlikust  ning teiseks on nende seltskondadega hea peale päästeteema ka muid kohalikke teemasid arutada. Tegusad inimesed ju.