Sauga alevikus Asfaldi kinnistul asub Lemminkäinen Eesti AS-i tootmisterritoorium. Ettevõtte põhitegevuseks on teede ehitus, remont ja hooldus, pinnakattetööd ja märgistus ning bituumeensegude tootmine, seega võib firma territooriumilt tõesti ilmastikutingimusest olenevalt eralduda tootmise käigus tekkivat spetsiifilist lõhna. Lemminkäinen Eesti AS on esitanud Keskkonnaametile välisõhu saasteloa taotluse ja lubatud heitekoguste projekti.

Vastavalt sellele on Keskkonnaamet 7. juunil 2012 väljastanud välisõhu saasteloa nr L.ÕV/321845, olles kontrollinud saasteloa taotluse alusel lubatud heitekoguseid ja kõik on normi piires. Välisõhu saasteluba on kättesaadav internetipõhises andmekogus http://klis.envir.ee/klis.

Miks muudeti bussiliiklus ära nii, et Sauga ei saa ilma ümberistumiseta kaugemale kui Teatri peatusesse?

Vastab vallavanem Priit Ruut:
Möödunud suvel korraldas Pärnu linnavalitsus linnaliinide bussiliikluse ümber.

Sauga vald tellib Pärnu linnalt linnapiirini käivate busside liinipikendusi valda, tagamaks vallaelanike parema ühistranspordiühenduse Pärnu linnaga. Lisaks linnaliinidele on Sauga valla elanikel võimalus kasutada maakonnaliine, mis sõidavad ilma ümberistumiseta bussijaama.

Praegu on probleemiks linnaja maakonnaliinide erinev piletisüsteem, kuid selle olukorra parandamiseks on Pärnu maavalitsus alustanud projekti piletisüsteemide ühtlustamiseks ning seda ettevõtmist finantseerib ka Sauga vald.