Juuli alguses olid Kaiu Laskurklubi eestvedamisel vendade Vilbergide mälestusvõistlused laskmises.

Samal ajal kogunesid paljud Kablisse, et osaleda valla suvemängudel ja lihtsalt turgutada oma tervist.

Juulikuus oli veel neli teatrietendust: Kuimetsas, Tollal ja kaks korda Kaius. Superkross Kuimetsa krossirajal kutsus rahvast vaatama kogu Eestist. Selle võimsa ürituse eestvedaja oli Juhan Laansoo.

27. juulil olid maakonna SVK suvemängud Kaiu staadionil, terviserajal ja lasketiirus. Juba järgmisel päeval peeti Kaiu staadionil valla karikavõistlused kergejõustikus, kus kõigil osavõtjatel tuli läbi teha neljavõistlus. Vastavalt vanusegruppidele tulid karikavõitjateks Simo Lillestik ja Urmas Tüür ning naistest Kätlin Vahtel ja Maire Üts.

Augustis osalesid meie sportlased spordiliidu Jõud suvemängudel Toosikannul. Suuremaks ettevõtmiseks oli valla sünnipäeva spordivõistlused, kus osales üle saja inimese väga erinevatel spordialadel nagu terviserajajooks, kolme mäe jooks, petank, saapavise kaugusele ja täpsusele, päästerõngavise jpm.

Kultuuriline osa oli planeeritud päeva teise poolde, kus oli võimalik näha Kuimetsa näitetrupi etendust „Ajasõlmitud virvatuled", kuulata Kaiu segakoori etteasteid. Siinjuures tuleb märkida, et meie laulmishuvilised kogunesid eelnevalt oma laululaagrisse, kus korrati üle õpitut ja tuletati meelde vanu laule. Ettevõtmine lõppes ansambli Vanker etteastega ja meie rahvatantsijate esinemisega.

Kena oli olla muinastule valguses, vaadata taevasse lendavaid tulelaternaid ja olla lihtsalt koos valla rahvaga.

Veel tahaks öelda, et meie rahvas on hästi kaasa tulnud maakonnas korraldatavale terviseradade jooksusarjale, mille eestvedaja on Kaiu Vallavalitsus. Oleme käinud viiel terviseraja jooksul ja peab ütlema, et meie vallast on rahvast vähemalt viie autoga kohal, olenemata sellest, kas jooksud on olnud Kärus, Järvakandis, Pirgus või Märjamaal. On jäänud veel kaks etappi - üks Palukülas ning lõpetame Rapla terviserajal.

Tasub osaleda, et näha ja võrrelda meie spordiobjekte teistega. Ega muidu poleks augustis külastanud Kaiu valda Hiiumaa endine maavanem Hannes Maasel, et võtta snitti meie rajatistest.

13. septembril käisid Kaius ringsõidul Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik ja peasekretär Madis Pettai. Tore on, et ka meilt on midagi õppida.

Ilusat sügise jätku ja kohtume ikka terviseradadel või muudel ettevõtmistel.