Ümberehituse tulemusel peaks saama sõidutada ringteed pidi lapse kohe klassi ukse juurde nagu kiirsöögikohas. Siis ei tohiks jalgsi kooli tulijatel ning autodel olla koolimaja ees hommikuti enam tohutut sibamist ega sagimist.

Kuniks seda ümberehitust ei ole tehtud, siis soovitan kasutada varianti lasta laps autost välja bussijaama juures oleva jalakäijate silla juures, Kooli tänava alguses Vabaduse tänaval (endise vallavalitsuse hoone juures) või Kapamänniku ääres Tööstuse tänaval. Et laps ei peaks teed ületama, saab auto peatada ka vajalikul teepoolel, ise hiljem auto ringi keerates kasvõi keskväljakul asuval ringliiklusega ristmikul.

Meeldiv on vaadata koolimaja juures olevat jalgrattahoidjat - jalgrattad kenasti lukustatud.

Vaid mõni üksik on ilma lukuta. Vastupidine pilt aga avaneb hilisõhtul, öösel ringi liikudes. Enamuse kortermajade juures sõna otsese mõttes vedeleb erinevaid lukustamata jalgrattaid. Mõni seina najal, mõni lihtsalt külili - vali ainult mudel ja värvus ning vii minema.

Ma olen muidugi tänulik, et hoolitsetakse selle eest, et politseil ikka tööd oleks, kuid kutsun siiski inimesi oma vara suhtes hoolsamad olema.

Kuna kätte on jõudnud pime aeg, siis - hankige endale helkurid. Kehtiva Liiklusseaduse kohaselt peab ka asulas jalakäijal olema helkur. Helkur on Teie kõige odavam elukindlustus.

Kuna puudelt langevad lehed ning sõidutee on tihti märg, siis tuletan liiklejatele meelde, et mootorsõidukite pidurdusteekonnad pikenevad.