2011. aasta jõulude ajal oli juba esimene orelikontsert, kus mängisid kolm Kohila ja Hageriga seotud naisorganisti (Elke Unt, Kersti Petermann ja Mai Mänd). 2012. aastal oli kirikus neli täispikka orelikontserti (Toomas Trass ja Ulla Krigul Eestist, Janis Pelše Lätist, Gedymin Grubba Poolast) ja mitmel korral mängis orel koos muude instrumentide või lauljatega.

Loomulikult kuuleme orelit igal pühapäeval, ristimistel, laulatustel, matustel...

Tänavu suvelgi oli kirikus kolm kontserti Hageri orelisuve nime all. Šveitsi organisti Olivier Eisenmanni kontserdil 20. juulil võisime kuulda kaunilt kõlavat koosmängu flöödiga (Verena Steffen). 9. augustil mängis eesti noorema põlve organist Kristel Aer ja taasiseseisvumispäeva, 20. augusti õhtul Gustav-Leo Kivirand. Kristel Aer on oreliõpetaja, kes on andnud kontserte Lätis, Põhjamaades, Saksamaal, Hollandis, Venemaal.

Gustav-Leo Kivirand hakkas soolokontserte andma juba 16-aastasena, on samuti palju esinenud Euroopas ja on praegu vabakutseline muusik.

Et professionaalsed muusikud mitte ainult Eestist, vaid ka maailmanimega organistid Euroopast on huvitatud Hageri orelil mängimisest, teeb au meie vanale pillile. Organistid on pilliga rahule jäänud ja pole kahtlustki, et Hageri orelisuved ja muud kontserdid jätkuvad ka edaspidi. Seega on meile kõigile antud hea võimalus astuda mõneks hetkeks maha igapäevaaskelduste oravarattalt ja kaugele sõitmata saada siinsamas kodukirikus osa kaunist muusikast.

Rõõmsat kuulamist!