Olen hariduselt algklasside õpetaja. Lõpetasin Tallinna Pedagoogikakooli algklasside õpetaja erial, hiljem lõpetasin kaugõppes Tallinna Ülikooli pedagoogika ja algõpetuse metoodika eriala.

Viisteist aastat töötasin ma Sompa Põhikoolis. Aeg läks ja sellega muutus riiklik õppekava ja muutusid ka pedagoogide kvalifikatsiooni nõuded. Sellepärast jätkasin oma õpinguid Tallinna Ülikoolis ning sain lõpetamisel veel ühe erialase diplomi, klassiõpetaja diplomi.

Peale Sompa Põhikooli sulgemist läksin Kohtla- Järve Ahtme Gümnaasiumisse tööle, kus olin 12 aastat. Olen töötanud algklasside õpetajana ja klassivälise töö organisaatorina. Siis tegi elu korrektiivid ja kaasaegse kooli ellu tuli arvuti ning pidin jällegi koolipinki istuma, et omandada arvutialane tehnoloogia. Aastal 2008 lõpetasin Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ja sain andmetöötluse erialal diplomi. Need teadmised andsid võimaluse muuta täielikult õppeprotsessi. Selle aasta suvel pälvisin ma Leningradi Riikliku Ülikooli diplomi programmis "Innovatsiooni tehnoloogia spetsialist hariduse informatiseerimise tingimustes".

Nende teadmiste pagasiga sattusin saatuse tahtel Ämari Põhikooli. Siin on loodud kõik tingimused isiksusele suunatud kasvatuseks ja õppeks. Iga laps on nähtav ja algklassiõpilastel pole raskusi põhikooli järgmistes klassides, sest põhikooli astme õpetajad annavad tunde ka algklasside õpilastele.

Suurepäraselt on organiseeritud klassiväline töö. Septembrikuus on õpilased külastanud Ämari Lennubaasi, käinud ekskursioonil Tallinna Loomaaias ja Kadrioru pargis. Samuti on osaletud RMK korraldatud õppeprogrammides Nõval ja Matsalus. Ees on ootamas veel terve õppeaasta. Meie kooli õpetajad on pidevas loomingulises arengus ja kõik näevad vaeva, et arendada ja tõsta veelgi oma teadmiste taset. Kokkuvõtvalt: väike kool on suurepärane pinnas professionaalsete teadmiste ja kogemuste rakendamiseks. Koolis on sõbralik ja töökas kollektiiv, mis on ülesehitatud üksteisest lugupidamisele ja usaldusele. See on kool, kus lapsed tahavad õppida, õpetajad õpetada ja lapsevanemad tahavad oma lapsi siia tuua.

Jelena Jegorova
algklasside õpetaja