Linnavolikogu esimehe sõnul ei ole tema ise midagi välja mõelnud ja ta vahendab kampaaniakirjas üksnes seda juttu, mida mõned oponendid on oma valimiskampaanias välja öelnud.

Nimelt saatis Vitsut linnaametites töötavatele kolleegidele kirja, milles ta ähvardab kaudselt, et kui nood ei hääleta 20. oktoobril tema poolt, kaotavad nad pärast valimisi oma töökoha linnavalitsuses.

„Neid inimesi, kes kirja said, võis olla umbes 25 kuni 30,“ selgitas Vitsut. „Need on minu valimispiirkonnas, kesklinnas elavad kolleegid.“

Vitsut kinnitas, et temal endal ei oleks linnavõimu vahetumise korral mingit probleemi uue töökoha leidmisel.

Ennetades küsimust, kust sai Vitsut linnaametnike andmed, ütles ta, et on andmebaasi pidanud alates 2002. aastast, kui ta aktiivselt valimiskampaaniaid tegema hakkas ja kontakteerus kampaaniate käigus erinevate inimestega. Vitsuti sõnul on tal olnud nii telefoni- kui telgikampaaniaid ja mingil juhul ei ole ta inimeste kontaktaadresse otsinud töölepingutest.

„Kahjuks pole mul nii head andmebaasi, et kõigile linnaametnikele kirju saata,“ sõnas Vitsust ja avaldas tänu hoopis opositsioonis olevale sotside linnapeakandidaadile Andres Anveltile ja Eesti meedia väljaannetele, kes tema kampaaniakirja on aidanud levitada. „Nüüd saavad sellest sellest kõik meie linna töötajad teada.“

Vitsut ei osanud öelda, kui palju konkreetne postitus linnaametnikele maksma läks, sest postitusi on olnud rohkem ja ta lööb summad kokku pärast valimisi.

"Sa tead, et tänane Tallinn ei ole sündinud üleöö võluväel. Temas on sinugi igapäevane panus oma ametikohal. Aitäh!" moosis Vitsut kirjas kolleege.

"Nüüd tõotavad uued linnapeakandidaadid üksteise võidu asendada oma soosikuga sind ja see peab juhtuma juba 20. oktoobril," hirmutas Vitsut linnaametnikke. "Sel päeval kedagi volikokku valides või valimata jättes otsustad sa seega iseenda töökoha küsimuse."

Vitsut viitas, et kesklinnas on inimestel olemas õige valik kui nad tema poolt hääletavad.