Ja seejärel liigutigi oma võistluspaikadesse. Traditsiooniliselt võisteldi heidete mitmevõistluses (kuul, ketas, oda) ning joosti pargis distantsidel 500 - 3000 m.

Kõigil soovijatel oli võimalus osaleda ka meelelahutuslikel jõukatsumistel nagu tammeringi jooks, noolevise, pallikool jms. Proovida sai kõmpidel käimist.

Pärast võistlust käidi saunas, söödi suppi ning võeti ühises pidulikus kohvilauas võistluspäev ning kogu võistlus kokku. Andsime välja 16 jooksude ja 15 heidete mitmevõistluse võitja medalit. 

 
Teenekas pargivõistlusel osaleja Meinhard Kirm kuulitõukeringis.

Heidete mitmevõistluses
vanuseklasside võitjateks tulid Pille-Riin Vendelin, Mari Kahu, Anneli Taresaar, Lilian Estorn, Kaja Land, Virve Uusmaa; Ken Kuusik, Tanel Roht, Margus Igga, Artur Saar, Villu Kangro, Andi Kõrva, Martin Linder, Heino Poska, Meinhard Kirm

Pargijooksu võitjateks tulid Sofia Sapran, Gerli Endrekson, Johanna Ruljand, Marelle Tomp, Kadri Kass, Merle Milver, Marge Almre, Lilian Estorn, Ralf Kahu, Robin Kahu, Hugo Ander Kivi, Kaarel Kuusik, Andres Aas, Märt Tomp, Ants Kuusik, Martin Linder.

Kõik osalejad said ka pargijooksu meened ning toreda loosiauhinna koju kaasa.

Meie võistluse mitmekordseteks võitjateks on tulnud: 25-kordsed võitjad - Ants Kuusik ja Märt Tomp 20-kordne võitja - Meinhard Kirm 15-kordsed võitjad - Lilian Estorn, Urve Kass, Virve Uusmaa Selle 40 aastat toimunud võistluse hingeks ja peakorraldajaks on olnud Ants Tomp, kes kahjuks tervise tõttu küll viimasel võistlusel osaleda ei saanud, kuid kelle omavalmistatud "Vahtralehe plaadid" anti üle legendaarsetele osalejatele Ants Kuusikule, Meinhard Kirmile, Lilian Estornile, Virve Uusmaale ja paljudele teistele. Ants Tomp on neid meeneplaate valmistanud alates 1987. aastast ning neid on saanud 109 osalejat või võistluste toetajat.

Kärstna kool tänab meie ettevõtmiste kauaaegset suurtoetajat Kaja Landi ja maakonna haridustöötajate liitu. Suur tänu kõikidele paljude aastate jooksul osalenutele. Tänu teile oli see üks vahva üheskoos tervislikult tegutsetud ja nauditud sügispäev Kärstnas.

Suur tänu kogu kooli personalile ning eriti endistele töötajatele Märdile, Piiale, Ingridile, Irmale, Ehale, Elerile, Erikale, Nadjale - igaüks tegutses oma valdkonnas, andes parima päeva kordaminekuks.
Aitäh teile! Aitäh sulle, Ants Tomp!

Ühele traditsioonile tõmmati joon alla. See on aga märk sellest, et ellu tuleb kutsuda uued ja põnevad ühised ettevõtmised.