Seega on võimalik Keskerakonna ainuvõim Tallinnas lõpetada juhul, kui valimiskastide juurde tuleb võimalikult suur osa valijaid. Keda on aga neil valida? Kohalikel valimistel pakuvad erakondadele alternatiivi valimisliidud. Tallinnas on neist kõige jõulisemalt ja pikima nimekirjaga esindatud Vaba Tallinna Kodanik valimisliit. Kui valimisliit suudab enda taha koondada piisavalt palju valijaid ning pääseda volikogusse, on ka ühe erakonna ainuvalitsemine võimalik lõpetada. Vastasel korral tundub see jäävat üksnes teiste erakondade unistuseks.

Seega vastupidiselt erakondade väitele, et valimisliidule antud hääled lähevad kaduma, on valimisliidu edu ainus võimalus, kuidas on võimalik nn „kolmikliidul" pääseda linna juhtima. Vaba Tallinna Kodanik valimisliit on teatanud, et nad on valmis toetama reformi, IRL-i ja sotside liitu nii partnerina koalitsioonis kui ka vajadusel toetama Tallinnas vähemusvalitsust.

Seistes pärast valimisi silmitsi olukorraga, kus ei Keskerakond üksinda ega „kolmikliit" ühiselt kumbki pole saanud üle poole kohtadest volikogus, on linnakodanik võitnud igal juhul. Kui valimisliidu põhimõtted ja soovid linnajuhtimise professionaalsemaks muutmiseks ning kodanike paremaks kaasamiseks jõuavad koalitsioonilepingusse, on võimalik moodustada laiapõhjaline koalitsioon. Kui aga sellist kokkulepet ei sõlmi, ei satuta mitte patiseisu vaid Vaba Tallinna Kodanik on valmis toetama „kolmikliitu" ka ise koalitsioonis osalemata - samal ajal valvates volikogus selle üle, et läbi ei läheks eelnõud mis oleksid vastuolus valimisliidu põhimõtetele - linnajuhtimise depolitiseerimine ja detsentraliseerimine; kodanike parem kaasamine otsustusprotsessi ning avatud ja läbipaistev planeeringumenetlus; linnaeelarve koostamisel lastega perede ja haridusvaldkonna seadmine prioriteediks.

Igal juhul taastub linnas olukord, kus olulised poliitilised otsused tehakse volikogus ning volikogu ei ole enam linnavalitsuse „kummitempliks", mis tuimalt kiidab heaks linnavalitsuse ettevalmistatavad eelnõud, vaid otsuste tegemiseks on linnavalitsusel vaja sisuliselt läbi rääkida volikoguga. Nii saab linnavolikogu sisuliselt tagasi oma rolli, milleks on teostada järelevalvet linnavalitsuse üle ning tagada, et linnavalitsus oleks volikogu poliitika elluviija, mitte vastupidi.

Hea valija, kui soovid, et Tallinna juhtimises toimuksid sisulised muutused, tule palun kindlasti valima! Valimiskasti juures olles ära lase ennast hirmutada erakondade retoorikast vaid vali oma südametunnistuse järgi! Ainult kodanike valimisliidu tugeva tulemuse korral valimistel on võimalik Keskerakonna ainuvõim Tallinnas lõpetada.