"Kui töö sujub, saame korralikult ka makse maksta. Maksudest laekunud raha kasutab kohalik omavalitsus aga ka ettevõtluse arenguks vajalike infrastruktuuride ja kommunikatsioonide väljaehitamiseks," lausus ta.

Jõgeva linna edukamate makskumaksjate hulka kuulub ka Jõgeva majandusühistu, keda selles valdkonnas varemgi on esile tõstetud.

"Väikeste ja keskmiste ettevõtete panus töökohtade loomisel vajab senisest rohkem väärtustamist. Kui töötaja saab ettevõtjalt näiteks iga kuu tasuks 500 eurot, siis tervikuna tuleb firmal tema kohta kuus välja käia kahekssada eurot," märkis tunnustamissündmusel peetud kõnes linnavolikogu esimees Mai Treial.

"Edukamate ettevõtjate väljaselgitamine ühe või teise majandusnäitaja põhjal on meie linnas pikaajaline traditsioon. Omavalitsus püüab ettevõtjatele toeks olla ka koostööpartnerite otsimisel, kontaktide loomisel ja silma ringi avardamisel," lasus abilinnapea Aare Olgo.Treial ja Olgo andsidki maksumaksjatena ja töökohtade loojatena silma paistnud ettevõtjatele üle tunnustuskirjad ja meened. 

Ettevõtjatega kohtumas ja oma kogemusi jagamas oli pikaajaliste kogemustega ettevõtluskonsultant Aivar Pere, kes teeb nõustamistööd ka koostöös Tartu Ülikooli Teaduspargiga. 

"Olen oma töö tõttu Jõgeva linna ja kogu Jõgevamaa tegevusega hästi kursis ja arvan, et see piirkond paistab kogu Eestis silma ettevõtluse mitmekülgse arengu poolest. Avaliku sektori poolt vajaksid ettevõtjad aga senisest märksa rohkem bonnetamist, seetähendab hoolitsevat suhtumist. Bonnetamine on Hiiumaal sageli kasutatud sõna, sellel saarel alustasin ma oma kutsetööd ja ka praktiseerimist ettevõtjana," lisas ta.

Ettevõtjate tunnustamisest Jõgeval

Tiitli "Hea Tiitliga "Hea maksumaksja 2012" ning tänukirja olulise panuse eest Jõgeva linna arengusse pälvisid:
Jõgeva Majandusühistu
AS Valmeco
AS Vooremaa Teed
OÜ Softcom
OÜ Nordlanden
OÜ Belander Grupp
AS Jõgeva Elamu
OÜ Jõgeva Ehitus

Tiitliga "Edukas uus ettevõte" ja tänukirjaga töökohtade loomise eest said tunnustuse:
OÜ Sike Agri
OÜ Wool & Yarn
OÜ AMU Teenused