Turniiri peakorraldajaks oli Eesti Mölkkyliidu president, selle aasta Eesti ja Soome meistrivõistluste võitja Märt Niinemägi isiklikult. Muraste küla elanikuna ja tulihingelise mölkky propageerijana oli ta juba pikka aega südant valutanud sportimisvõimaluste puudumise pärast kodukülas.

Nüüd tema unistus täitus! Murastes on mölkkystaadion mis moodustab osa Paeplatsi spordi- ja puhkerajatistest. Tema eestvõttel saigi teoks avaturniir, et testida värskelt valminud väljakukatet. Märdi eksperthinnangul on väljak täiesti maailmatasemel ja eriti sobilik just n-ö viskajate koolkonna esindajatele. Loomulikult võib edaspidi veel katet parendada, aga arenguruumi peabki olema.

Loodetavasti sirguvad just sellelt väljakult tulevased maailmatasemel mölkkyatleedid. Aga turniiri juurde. Auhinnafondi eest hoolitses Harku vald, kes oli välja pannud hulgaliselt hinnalisi meeneid ja võitjat ootas karikas - Muraste 2013.

Osavõtjaid jagus nii Murastest kui mujalt. Harkujärve küla esindasid Helikar Õepa ja Marju Aolaid. Ka Kauge Türisalu oli oma vägilase - Eddi Tombandi - saatnud võistlustulle. Samuti olid Tabasalu ja Suurupi atleedid mõõtu võtmas.

Põnevust jagus kogu turniiriks kuhjaga ja ka parim täpsusviskaja sai eri auhinna. Võitis seekord kogemus - võistkonnale "Oksa", kes Märdi karmi käe all eelnevalt tugevasti treeninud, omistati võitjakarikas ja esimese kohaga kaasnevad meened.

Teine auhinnaline koht koos hinnaliste auhinnameenetega läks võistkonnale "Lepp".

Kolmas koht jäi seekord võistkonnale "Paemees", kes kahjuks alagrupiturniiri rängas gigantide heitluses Harkujärve sportlastega oli välja kurnanud oma vaimsed ja füüsilised reservid ning kel finaaliks enam purakat ei jätkunud. Aga pisut lohutust pakkusid kolmanda koha auhind ja usk, et tipu saavutamine on veel ees.

Parima Snaipri loorberitega pärjati Henri Tammo, kes sai ka hinnalise Harku valla termoskruusi õnnelikuks omanikuks. Kogu üritust seirasid ka Paemehe - kes oli karika näol esindatud - valvsad silmad. Temalt ühtegi protesti ega märkust ei laekunud. Samuti oli kohal Paemehe võistlustelt tuntud legendaarne Tibla, kelle pihta soovijad võisid tulistada.

Kogu ürituse kestel hoolitsesid võistlejate kõhutäite eest Muraste naised Aule Kikas ja Marju Tulva maitsvaid pannkooke küpsetades. Paeplats on avatud! Paemees on tagasi!