Need, kes on töötanud vene koolis juba aastaid ja töötavad koolis ka praegu, said ära märgitud Loksa kooli 145. juubelil. Vene hariduse 65. aastapäeva üritusel oli võimalik tänada neid, kes koolis enam ei tööta. Linnavalitsus kinkis neile mälestuseks suveniirid. Meened said:

Svetlana Kubekina (koolis töötanud 38 aastat)

Niina Vahter (koolis töötanud 37 aastat)

Tatjana Kutšinskaja (koolis töötanud 34 aastat)

Ljudmilla Kukarina (koolis töötanud 31aastat)

Lidia Tšistova (koolis töötanud 30 aastat)

Jevdokia Russanova (koolis töötanud 27 aastat)

Angelina Vlassova (koolis töötanud 24 aastat)

Ksenja Rebane (koolis töötanud 23 aastat)

Juri Grill (koolis töötanud 22 aastat)

Irina Štšukina (koolis töötanud 20 aastat)

Volikogu esimees Rein Heina andis meene ka Galina Nikitinale, kes on Loksal koolis töötanud 41 aastat.

Ajalugu - see on minevik, vaadatuna praegu: Larissa Plehova koostatud slaidiesitlus andis võimaluse meenutada olulisi vene hariduse verstaposte. Meenutasime kõiki neid õpetajaid, kes on töötanud vene koolis rohkem kui viis aastat.

65 aastat! Lihtne matemaatika annab ettekujutuse, kui palju õpilasi on selle aja jooksul kooli lõpetanud, kui palju on praegu koolis õpilasi koolis, kui palju on selle aja jooksul töötanud koolis õpetajaid ja kui palju on neid praegu lapsi õpetamas. Aga mitte mingisugune aritmeetika ei suuda edasi anda emotsiooniderikast koolielu! Kool - need ei ole vaid koolitunnid, need on ka esimese ja viimase koolikella aktused, need on peod, KVN-id (Lõbusate ja Leidlike Klubi), konkursid, need on ekskursioonid ja väljasõidud. Kõik see on olnud ja on ka praegu koolis olemas. Mitmekülgset koolielu tutvustas samuti slaidiprogramm.

Loksa Kultuurikeskusel oli kokkutulnuile suurepärane kingitus. Esinema oli kutsutud Eesti ainuke professionaalne balalaika virtuoos Ilja Lunin. Balalaika on unikaalse ja kordumatu tämbriga pill. Ilja Lunin esitas balalaikal nii õrnu, hingelisi, lüürilisi meloodiaid kui ka erksaid, sütitavaid palu. Aga kuidas kõlab vene rahvapilli balalaika esituses Eesti helilooja Raimond Valgre muusika - ei olnud siiani võimalik isegi ette kujutada.

Kontsert meeldis kõigile!

Galina Nikitina
pedagoog-nõustaja

Hilleri Treisalt
abilinnapea